Gojković:Pojedinačni tvitovi, saopštenja-neozbiljna politika Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 07. 05. 2018. 11:56:51

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković ocenila je danas da je premijerka Ana Brnabić opravdala poverenje predsednika Srbije, SNS i poslanika koji čine vladajuću većinu, a da ministri koji nisu saglasni sa mišljenjem vlade treba da imaju toliko časti da izađu iz te vlade.

gojkovich_pok_080716.tanjug

foto Tanjug

„Ništa nije strašno ako svoj stav izraziš tako što ćeš ti izaći iz vlade, a ne premijerka. Ona ima podršku Narodne skupštine i predsednika“, rekla je Gojković na PINKU, komentarišući nedavne „rasprave“ između premijerke i pojedinih ministara.

Gojković je istakla da Brnabić dobro zna šta značiti biti premijer i šta znači sprovoditi politiku države, kao i da to, kaže, nije soliranje, već da je premijerka „timski igrač“.

„Svako će da kaže u javnosti šta misli, a kada predsednik vlade da svoje mišljenje, oni potom proslede svoja saopštenja i mišljenja javnosti, to ne može i ne liči ni na šta. Ja još nisam videla primer da neko solira u vladi na taj način, a da im je dobro kada imaju kabinet, vozača i sve ostale privilegije koje to mesto donosi“, smatra predsednica parlametna.

Za sva ta „privatna mišljenja kao iz kafića“, prema rečima Gojkovićeve, posle odgovara prvi čovek vlade, predsednik države i drugi.

Gojković ističe da ona i premijerka odlično sarađuju i dogovaraju se, kao i sa predsednikom države, te da među njima „nema iskakanja, tvitova, saopštenja u kojima svako iznosi svoje mišljenje“, jer to nije, kaže, ozbiljno shvatanje politike.

„Ovo su neki novi momenti i to nije dobro i treba razgovarati o tome na sednici naše partije“, zaključila je Gojković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *