Gojković u Kini posetila korporaciju ZTE Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 26. 11. 2017. 10:24:13

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković započela je danas zvaničnu posetu Kini posetom ZTE korporaciji za telekomunikacionu opremu i sisteme u Pekingu i razgovorom sa potpredsednikom kompanije Alanom Linom.

kina-gojkovic-tanjug

foto Tanjug

Predsednica parlamenta je pozvala rukovodstvo kompanije da razmotre mogućnosti još većeg prisustva u Srbiji i intenziviranje aktivnosti na planu informacionih tehnologija i pozdravila plan učešća kompanije u projektu izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta.

Gojković je zahvalila i na tome što je ZTE korporacija bila jedna od prvih koja je Srbiji uputila pomoć tokom poplava 2014. godine.

Gojković je na sastanku sa rukovodstvom korporacije, jedne od vodećih inovatora u svetu, razgovarala o njihovim planovima razvoja, kao i planovima poslovanja u Srbiji.

Istakla je da je od izuzetnog značaja za Srbiju da kompanija nastavi sa ambicioznim planom poslovanja u našoj zemlji.

Gojković je rekla da je impresionirana rezultatima kompanije i vizijom razvoja u bdućnosti i izrazila zadovoljstvo da je Srbija jedna od 160 zemalja u kojoj korporacija posluje.

Prema njenim rečima, potpisivanjem više sporazuma, poput memoranduma o razumevanju i saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i Ministarstvom odbrane, napravljena dobra osnova za dalji razvoj i produbljivanje saradnje i u drugim oblastima.

Potpredsednik kompanije Alen Lin je rekao da kompanija posluje u 160 zemalja, i da se u velikoj meri oslanja na domaće inženjere, što je slučaj i sa Srbijom.

On je naglasio da će razmotriti dodatne mogućnosti poslovanja u Srbiji u izgradnji i modernizaciji, navodi se u saopštenju iz parlamenta.

Lin je rekao i da ima velika očekivanja da ZTE korporacija može da pruži značajan doprinos u digitalizaciji i razvoju informacionog društva.

Predsednica Parlamenta Srbije u zvaničnoj poseti NR Kini boravi na poziv predsednika Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa Džanga Deđijanga, sa kojim će se sastati sutra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Magla

Trenutna temperatura -3°C

Magla

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 1°C
Min: -3°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana