Glišić: Lider Dveri izazvao incident u zgradi opštine Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 03. 11. 2017. 13:20:45

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić saopštio je da je lider Dveri Boško Obradović izazvao incident u zgradi opštine, gde je trebalo da bude održana redovna sednica lokalne skupštine.

mladenovac03082015.jpg

Redovnu sednicu Skupštine opšštine Mladenovac, započetu u četvrtak i prekidanu u višše navrata, obeležžila je atmosfera iz parlamenta na Trgu Nikole Paššića, a glavni akter bio je predsednik Dveri Boško Obradović, koji je nameravao da prisustvuje sednici u svojstvu člana skupštinskog odbora za rad i socijalna pitanja. Na sednici se, inače, očekivalo usvajanje Lokalnog akcionog plana o unapređenju položžaja migranata, a Dveri u Mladenovcu se već godinama protive navodnom planu da se u kasarni „Mala Vrbnica“ napravi prihvatni centar za migrante.

Prema Blicu, radnici lokalnog komunalnog preduzeća onemogućili su ulazak Obradovića u skupšštinsku salu, te je on otiššao u kabinet predsednika Vladana Glišića, a potom su njih dvojica u holu nastavili raspravu, što je ometalo rad odbornika, pa je sednica prekinuta, pa nastavljena, kasnije uveče, da bi na kraju bila definitivno odložena.

Predsednik opštine Glišić osudio je ponašanje funkcionera Dveri i njihovog lidera Boška Obradovića, koji su, kako navodi u saopšštenju, izazvali incident u zgradi opštine u kojem je povređena odbornica grupe „Beli samo jako“ Jovana Ilić. Glišić je rekao da su Obradović i njegove pristalice u zgradi opštine Mladenovac “udarili na ženu pesnicama i neprimerenim vandalskim ponašanjem“. Glišić kaže i da je Obradović pokušao da obmane građane Mladenovca šireći laži o kolektivnom centru za trazioce azila, Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću. “Najoštrije osuđujemo nasilje kome svakodnevno pribegavaju Dveri i očigledan animozitet i bes koji ispoljavaju, pre svega, prema ženama. I dok se SNS zalaže za striktno poštovanje zakona i kažnjavanje svih nasilnika koji podignu ruku na ženu,Dveri pesnicu i nasilje vide očigledno kao legitiman vid poltičke borbe“, naveo je Glišić. On je dodao da je prvi čovek Dveri sa Srđanom Nogom i Zoranom Radojičićem, kako kaže, „poput lopova“ ušao u zgradu opštine na sporedni ulaz.

One Response to “Glišić: Lider Dveri izazvao incident u zgradi opštine”

  1. Mastema kaže:

    Nije niko napao odbornicu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 2°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Susnežica

Max: 5°C
Min: 2°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana