Saobraćaj bez problema na najopterećenijim pravcima Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 10. 01. 2017. 09:22:12

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta odnosno autoputevima u Srbiji saobraćaj se odvija normalno, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

autoput-sneg-putevi

 

Obustavljen je saobraćaj zbog radova na mostu u Peckoj – put drogog prioriteta Pričević-Pecka.

Obustava saobraćaja zbog radova na mostu preko reke Likodre u mestu Mojković II A-137 Šabac-Volujac- Zavlaka -Banja Badanja -Krupanj -Gračanica.

Obustava saobraćaja zbog snežnih padavina – II A-227 Novi Glog – Donji Stajevac, II A-234 Trgovište – Donji Stajevac – Radovnica – Bosilegrad

II A-235 Trgovište – državna granica sa Makedonijom (granični prelaz Kalovo), II B-356 Granica PZP Valjevo/Čačak (Brajići) – Srezojevci – Trbušani, II B-436 Strojkovce – Vučje – Vladičin Han, II B-442 Kriva Feja – Gornja Ljubata – veza sa državnim putem II A 234.

Zabrana za šlepere i kamione važi na sledećim putnim pravcima gde je obavezna zimska oprema, savetuje se oprezna vožnja:

I B-21 Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar (Javor) – Sjenica

I B-29 Granica PZP Užice/Novi Pazar – Sjenica – Novi Pazar

I B-21 Granica održavanja Sremput/PZP Valjevo (Savski most Šabac)-Šabac-Koceljeva-Valjevo-Granica PZP Valjevo/Putevi Požega (mesto Podbukovi).

I B-27 državna granica sa BiH (granični prelaz Trbušnica-Šepak)-Loznica-Osečina-Valjevo-granica PZP Valjevo/Beograd (Slovac) II A-137 Šabac-Volujac- Zavlaka -Banja Badanja -Krupanj -Gračanica II A-139 Krst – Korenita – Krupanj, II A-141 Debrc-Banjani-Ub-Novaci-Koceljeva-Šabačka Kamenica-D. Crniljevo-Osečina-Gunjaci-Pecka-Ljubovija, II A-143 Pričević-Pecka.

II A-170 Valjevo -Poćuta -Granica PZP Valjevo/Putevi Užice (Debelo brdo), II B-338 Valjevo – Lelić – Granica PZP Valjevo/Putevi Požega (Povlenska Kosa), II A-210 Jošanička Banja – Kopaonik, II A-199 Novi Pazar – Deževa – Šaronje – Odvraćenica, II A-209 Kraljevo (Kovanluk) – Goč granica sa PZP Kruševac, II A-210 Kopaonik – Rudnica, II A-211 Kopaonik – granica sa PZP Kruševac (Jaram).

 

Stanje u železničkom saobraćaju

Železnički saobraćaj na mreži pruga čiji je upravljač Infrastruktura železnice Srbije funkcioniše redovno, bez poremećaja.

Nema značajnih smetnji u funkcionisanju koje su uzrokovane nepovoljnim vremenskim uslovima (niske spoljne temperature, snežne padavine, jak vetar, smanjenja vidljivost).

Na pojedinim deonicama su uvedene lagane voženje.

Dana 10.01.2017 u 04.10 između stanica Velika Plana – Markovac, km 96+700 lom leve šine na levom koloseku, u 04.10 uvedena lagana vožnja sa 10 km/č. Pruga zatvorena 04.35 do okončanja sanacije.

Upućena ekipa Zop na sanaciju. Saobraćaj se odvija usporeno po susednom koloseku.

Dana 10.01.2017 u 05.25 između Subotice i državne granice, u km 183+500 lom šine. Uvedena lagana vožnja sa 10 km/č do sanacije. Nema smetnji u saobraćaju.

Srbija voz

Voz broj 340 na relaciji (Beograd-Budimpešta) kasnio je iz Beograda 47“.Razlog zakašnjenja voza je izbacivanje kola i veza voza 490.

Srbija kargo

Robni železnički saobraćaj se odvija bez zastoja.

Stanje u vazdušnom saobraćaju

Aerodrom Nikola Tesla

Danas 10.01.2017. prema redu letenja planirano ukupno 133 sletanja i poletanja.

Zimski štab Aerodrom Nikola Tesla Beograd angažovan je u punom sastavu kako bi omogućio neometano i sigurno odvijanje aviosaobraćaja.
Aerodrom Konstantin Veliki

Saobraćaj se odvija nesmetano i vremenski uslovi ne utiču na opslugu, prihvat i otpremu vazduhoplova, putnika i stvari, kao i rad ostalih službi.

Uređaji i sistemi SMATSA su u punom operativnom radu, a sve usluge u vazdušnoj plovidbi pružaju se neometano.

Stanje u vodnom saobraćaju

Na reci Tisi je obustavljena plovidba 05.01.2017. godine, od rkm 63,00 (brana na Tisi) do rkm 164,00 (granica sa Mađarskom).

Plovidba je obustavljena zbog ledostaja koji pokriva do 90 odsto plovnog puta, u svim krivinama, plovidbenim otvorima mostova i uskim grlima plovnog puta na ovom sektoru.

– na kanalima hidro sisitema DTD je, zbog ledostaja, obustavljena plovidba dana 6.01.2017. godine, i to:

– kanalu Bečej-Bogojevo od Bečeja do Vrbasa

– kanalu Vrbas-Bezdan

– kanalu Bačka Palanka-Novi Bečej

– Kikindskom kanalu

– kanalu Zlatica

Na reci Savi je 8.01.2017. godine, usled pojave leda i ledohoda, kao i izrazito niškog vodostaja (+58 cm kod Sremske Mitrovice i -40 cm kod Šapca), obustavljena plovidba od rkm 49.0 do rkm 210.8

Na reci Dunav je 8.01.2017. godine, usled pojave leda i ledohoda, obustavljena plovidba od rkm 1433 (Bezdan) do rkm 930 (Kladovo), dok je od rkm 930 (Kladovo) do rkm 845,6 (Prahovo) plovidba obustavljena zbog jakih udara vetra.

Ukazuje se da je na sektoru Dunava kod Bezdana i Apatina oko 70 odsto plovnog puta pod ledom, kod Novog Sada je oko 60 odsto plovnog puta pod ledom, kod Beograda oko 50 odsto, dok je kod Velikog Gradišta 100 odsto plovnog puta pokriveno ledom.

Vode Vojvodine su proglasile redovnu odbranu od leda na Dunavu od rkm 1275 do rkm 1215, na Savi od rkm 120 (Hrtkovci) do 210 (granice sa BiH), kao i na celoj Tisi.

Vodostaj izmeren vodomernoj stanici Novi Sad iznosi +42 cm što je za 5 cm niže u odnosu na vodostaj izmeren dana 08.01.2017.

Tokom noći između 08.01 i 09.01.2017. došlo je do stvaranja ledostaja na delu Dunava između Novosadskih mostova (od km 1255+500 do km 1254+000) te je sada pokrivenost Dunava ledom na ovom delu 100 odsto.

Motorni potiskivač „Sloga“ je uspeo da razbije led u dužini od oko 500 metara i u širni od oko 40 metra uzvodno od gradilišta „Žeželjevog“ mosta.

Razbijanje leda je prekinuto u 16,30 časova zbog mraka i loše vidljivosti.

Trenutna dužina ledostaja iznosi oko dva kilometra.

Trenutna situacija na ovom sektoru Dunava zahteva povećani nadzor obzirom da se uzvodno od ledostaja na tzv. gornjem sidrištu, trenutno nalazi 12 terenih potisnica pod rumunskom zastavom i dve teretne potisnice pod zastavom Rep.

Srbije i sve su pod nadzorom dva potiskivača koji se takođe nalaze na gornjem sidrištu.

Brod Sloga je uspeo da delimično probije ledeni čep koji se formirao između mostova u Novom Sadu. Danas će biti nastavljeno angažovanje ovog broda na daljem probijanju ovog ledenog čepa.

Na beogradskom sektoru Dunava, uzvodno od Pupinovog mosta dve potisnice su se otkačile sa sidra i zaustavile se na oko 200 do 300 metara od Pupinovoh mosta.

Trenutno su opkoljene ledom. Brod Topola je danas oko 14:00 pokušala da ih izvuče iz leda ali nije uspeo, tako da su iste ostavljene na toj poziciji i vršiće se nadzor nad njima od strane njihovog vlasnika do pojave povoljnijih hidrometeorološkoh uslova, kada će se ponovo pokušati njihovo važenje iz leda.

Srbijavode su proglasile redovnu odbranu od leda na Dunavu od Golupca do Smedereva.

Na Dunavu kod Bogojeva tegljenica i potisnica su se otkačile sa sidrišta kod Luke Bogojeva i zadržale kod drumskog mosta.

Predstavnici Lučke kapetanije Apatin su izašli na lice mesta gde je utvrđeno da na plovilima nema članova posade i da su objekti vezani sajlom koja je naslonjena na stub mosta i van plovnog puta.

Utvrđeno je da nema oštećenja na stubu mosta. Zbog oštećenja na sidrenom uređaju plovila nisu mogla da budu uklonjena na bezbedno mesto, tako da će se sutra u toku dana biti angažovana dva motorna potiskivača da bi plovila bila bezbedno odvučena.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 19°C

Vedro

Ponedeljak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 12°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana