Gajić:Pljačka računa AKB; Tintor:Odobrila NBS,kraj konflikta Tanjug

HronikaHronika Pocetna 11. 08. 2017. 16:25:54

Nakon što je Advokatska komora Beograda saopštila da je NBS priznala pravo raspolaganja novcem komore rukovodstvu na čelu s pedsednikom Jugoslavom Tintorom, oglasio se advokat Vladimir Gajić, koji je za predsenika AKB izabran 10. juna, tvrdeći da je Tintor juče neovlašćeno prebacio s računa beogradskih advokata 360.000 evra na račun Advokatske komore Srbije.

advokatska-komora

 

Reč je, kaže Gajić, o pljački računa beogradskih advokata od neovlašćenog lica, protiv čega će se, dodaje, AKB boriti svim pravnim sredstvima.

Gajić u dopisu dostavljenom Tanjugu tvdi da je Banka Poštanske štedionice 11. avgusta nezakonito izvršila naloge za plaćanje koje je dobila od advokata Jugoslava Tintora, a koji se, kako kaže, lažno predstavlja kao predsednik AKB.

Po njegovom je nalogu, dodaje Gajić, s računa komore Beograda na račun komore Srbije tako danas prebačeno 43 miliona didara (oko 360.000 evra).

On podseća na stav Banke na osnovu kojeg je i blokaran račun AKB, a u kojem Banka navodi da neće bez odluke nadležnog suda izvršavati naloge o raspolaganju novcem, tvrdi da takve odluke nema i da je nejasno kako je Banka dozvolila realizaciju naloga i prenos novca.

Gajić navodi i da je pri tome novac prebačen na račun Advokatske komore Srbije koja, kako kaže, danas nema nijedan zakonski organ upravljanja, a „predsednik“ im je Dragolju Ðorđević kome je pravosnažnm presudom Višeg suda u Beogradu, podseća Gajić, zabranjena bilo kakva aktivnost iz nadleznosti predsednika Komore.

AKB je ranije danas saopštila da je NBS priznala pravo raspolaganja novčanim sredstvima Advokatske komore Beograd (AKB) rukovodstvu komore na čelu sa predsednikom Jugoslavom Tintorom koji je izabran na izborima AKB 13. maja, nasuprot rukovodstvu na čelu sa Vladimirom Gajićem, saopšteno je danas iz AKB.

Posle višemesečne blokade računa AKB zbog nesporazuma u beogradskoj komori, račun je juče deblokiran i odobreno je predsedniku AKB Jugoslavu Tintoru da raspolaže novčanim sredstvima, navela je AKB u saopštenju.

Gajić u dopisu tvrdi da su „neovlašcehnim prebacivanjem novca“ do kraja ogoljeni motivi jedne grupe advokata koja pšokušava da na nelegalan način upravlja beogradskom i srpskom advokaturom, dok AKB u svom saopštenju tvrdi da je „stavljena tačka na višegodišnji konflikt u odnosima dve komore, koje će ubuduće funkcionisati usaglašeno u zaštiti interesa advokature“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Pljusak i grmljavina

Max: 24°C
Min: 19°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana