Gađanje na Pasuljanskim livadama, zabranjeno kretanje Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 19. 05. 2017. 10:58:25

Pripadnici Vojne akademije Vojske Srbije izvodiće gađanje na poligonu Pasuljanske livade od 22. maja do 11. juna i od 20. do 24. juna, i u tom periodu, u cilju sprečavanja neželjenih posledica, biće zabranjeno kretanje, zadržavanje i boravak ljudi i životinja u tom rejonu.

vojska30102014.jpg

Vojni akademci će izvoditi artiljerijska, pešadijska, minobacačka i gađanje oklopnim jedinicama na poligonu tih dana od 8 do 24 sata, stoji u saopštenju, koga je potpisao savetnik na poslovima pripreme za

odbranu i vanredne situacije Skupštine opštine Paraćin Zoran Vićić.

„Poligonski prostor biće jasno označen, obeležen crvenim zastavicama i natpisima sa upozorenjem iz bezbedonsonih razloga“, a stanovništvo se upozorava da „ako po završetku vežbi na tom prostoru pronađu neekslodirane projektile, koji mogu ostati nakon gađanja, o tome obeveste Policijsku stanicu u Paraćinu ili komandu jedinice VS koja je izvodila gađanje i da projektile nikako ne diraju“.

U saopštenju se ističe da će u selima: Subotica, Zabrega, Buljane, Šaludovac, Gornja Mutnica i Izvor, koja se graniče sa poligonom, „biti istaknuta obaveštenje o predstojećim vojnim vežbama“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Delimično oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana