Vučić sa Sorošem o evrointegracijama, preduzetničkom duhu, položaju Roma…

PolitikaPolitika Pocetna 20. 04. 2018. 13:03:51

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa Aleksandrom Sorošem iz Fondacije za otvoreno društvo o napretku Srbije u evropskim integracijama, podizanju preduzetničkog duha i unapređenju položaja Roma u Srbiji.

vucic-soros-tanjug-2004

Kako je saopštila Pres služba Predsednika, Vučić i Soroš su razgovarali o napretku Srbije u evropskim integracijama, podizanju preduzetničkog duha i unapređenju položaja Roma u Srbiji.

Aleksandar Soroš je izrazio spremnost još veće podrške reformama, jačanju kapaciteta državnih institucija i jačanju demokratskih procesa u Srbiji.

„Fondacija za otvoreno društvo je spremna da pomogne koliko god je u njenoj moći u unapređenju položaja Roma u Srbiji, što bi u velikoj meri doprinelo i njihovom većem učešću u javnom životu“, navodi se u saopštenju.

Tema razgovora bilo je i unapređenje i korišćenje potencijala romske zajednice u oblasti razvoja preduzetništva, u čemu će pomoć pružiti kako lokalna zajednica u kojoj žive, tako i cela Srbija.

„Srbija ima priliku da iskoristi evropske i nacionalne resurse da unapredi položaj najugroženijih građana Srbije, među kojima su i Romi“, istakao je Soroš.

Razgovarano je i o pozitivnom aspektu života i stvaralaštva Roma u Srbiji, a to su svakako njihova kultura i umetnost.

Fondacija je nedavno pokrenula Evropski romski institut za umetnost i kulturu u Berlinu, a Srbija razmatra mogućnost otvaranja ogranka Instituta u Beogradu.

Predsednik Vučić je zahvalio Fondaciji na zalaganju da sedište inicijative „Integracija Roma 2020“, koju vodi Savet za regionalnu saradnju, bude u Beogradu pod pokroviteljstvom Vlade Srbije i izrazio očekivanje da saradnja sa ovom regionalnom inicijativom bude još plodotvornija.

Sastanku su prisustvovali članica borda Romskog programa Sonja Liht, direktor Odeljenja za romske inicijative Fondacije za otvoreno društvo u Budimpešti Željko Jovanović, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak i menadžerka Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva (SIPRU) Dragana Jovanović.

One Response to “Vučić sa Sorošem o evrointegracijama, preduzetničkom duhu, položaju Roma…”

 1. Goca kaže:

  Ne bih mnogo o ovom, ali evo samo nekih naslova:

  TEREZA MEJ SOROŠU: Daj pare kome hoćeš, ali drugog referenduma o Bregzitu NEĆE BITI!
  Vlada Velike Britanije neće raspisati drugi referendum o Bregzitu, rekao je danas portparol britanske premijerke Tereze Mej, nakon što je američki milijarder Džordž Soroš dao novac da se Bregzit zaustavi.

  NETANIJAHU ŽESTOKO OPTUŽUJE: Soroš finansira proteste protiv Izraela!
  Izraelski premijer Benjamin Netanijahu optužio je mađarskog milijardera jevrejskog porekla Džordža Soroša da organizuje kampanju protesta protiv izraelskog plana o deportaciji hiljada afričkih migranata.
  „Džordž Soroš finansira proteste. Obama je deportovao dva miliona migranata, niko ništa nije rekao“

  REPUBLIKANCI PISALI TRAMPU: Hitno zaustavite Soroša, on je taj koji pravi HAOS U SVETU!
  Predstavnici Republikanske stranke (GOP) u američkom kongresu udružili su se sa političarima iz istočne Evrope koje podržava Rusija, kako bi sarađivali na cilju zaustavljanje zajedničkog neprijatelja – milijardera i finansijera Džordža Soroša.
  Soroš, koji je američki Jevrejin mađarskog porekla, već godinama je na „crnoj listi“ Kremlja, koja njegove aktivnosti percipira kao deo opšte zavere za uspostavljanje prozapadnih vlada u bišem sovjetskom prostoru i samoj Rusiji.

  ORBANOVA STRANKA OTKRIVA TAJNI SOROŠEV PLAN: Hoće da dovede milione migranata u Evropu, sve ćemo pokazati.
  ORBAN POČEO REVOLUCIJU: Migrantima manja prava! Neću Ujedinjene države Evrope, nego Evropu nezavisnih zemalja!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 23°C
Min: 12°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana