Fondacija iz Kuvajta će podržati projekte u Srbiji Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 17. 07. 2017. 14:49:18

Predsednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Muamer Zukorlić razgovarao je danas sa predstavnicima kuvajtske Fondacije Bejtu-Zekat o unapređenju saradnje između Srbije i Kuvajta, a posebno u oblastima nauke i obrazovanja, saopšteno je iz parlamenta.

skupstina-stbfotoLenka

U saopštenju se navodi da su gosti izrazili spremnost davanja podrške projektima.

Zukorlić se sastao sa Ibrahimom Ahmedom Abdualhom Alsalihom generalnim direktorom Fondacije, koji je u višednevnoj poseti Islamskoj zajednici u Srbiji i ukazao na važnost ove posete imajući u vidu da je Država Kuvajt poznata kao zemlja sa velikim brojem dobrotvora koji aktivno deluju među brojnim narodima i kulturama.

Zukorlić je istakao da Kuvajt predstavlja jednu od najotvorenijih zemalja Bliskog Istoka, što je dobar osnov za unapređenje prijateljstva i međusobne saradnje, a da će Islamska zajednica u Srbiji biti konstruktivan faktor i most takve saradnje.

Dr Alsalih istakao je važnost činjenice da se bivši poglavar Islamske zajednice sada nalazi u parlamentu i na čelu Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, što predstavlja važan iskorak u pogledu saradnje između različitih kultura i zajednica u Srbiji, što će Fondacija zasigurno podržati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana