Uskoro gradnja novog mosta na Dunavu kod Ade Huje Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 17. 04. 2017. 11:26:38

U okviru srednjeg magistralnog prstena u Beogradu, uskoro će početi gradnja još jednog mosta na Dunavu, kod Ade Huje, izjavio je glavni gradski urbanista Milutin Folić.

ada-huja-most-radovi-prinskrin

Novi most kod Ade Huje je neophodan kako bi se Pupinov most između Zemuna i Borče spojio sa Zrenjaninskim i Pančevackim putem.

Gradnja mosta preko Ade Huje, koji će biti dug nešto manje do tri kilometra, prema prvim procenama, trebalo bi da košta oko 180 miliona evra. „Preko špica Ade Huje, nizvodno od sportskih sadržaja, proći će most sličan mostu na Adi Ciganliji, a trebalo bi da poveže saobraćajnicu koja ide oko pančevačke strane Beograda“, rekao je Folić Tanjugu.

Most bi se gadio u četiri faze, od Pančevačkog puta do obaloutvrde, zatim do Ade Huje i na kraju do Višnjičke ulice i Slanačkog puta. Izgradnjom tog mosta bi u potpunosti bio završen srednji magistralni prsten u Beogradu, kaže Folić i podseća da se završava i spoljni prsten odnosno obilaznica oko Beograda, kao i unutrašnji magistralni prsten koji se razvija, takođe, preko mosta na Adi Ciganliji zajedno sa srednjim prstenom.

2 Responses to “Uskoro gradnja novog mosta na Dunavu kod Ade Huje”

  1. profa kaže:

    Prica se deset godina o tome, nista novo. Nego, kad zavrsava gradnja???

  2. MatijaBG kaže:

    Uskoro,2050 te!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 22°C

Delimično oblačno

Utorak
Moguća kiša

Max: 22°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana