Festival zemunskih čamaca i kajaka Studio B, Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 24. 06. 2018. 11:15:54

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za privredu grada Beograda, u nedelju, 24. juna, na Zemunskom keju, ispred Kajak kanu kluba „Zemun”, održava se „Festival zemunskih čamaca i kajaka”. Očekuje se učešće više od 300 takmičara iz 15 klubova.

kejzemunsplavSTB

Kajak kanu kluba „Zemun” (Kej oslobođenja br. 73) je i organizator ove manifestacije.

Tokom festivala biće organizovane trke u mini kajacima, u velikim takmičarskim čamcima, kao i defile svih plovila i čamaca koje je moguće pokretati veslanjem. Posetioci će moći da uživaju i u izložbi čamaca i ostalih predmeta koji se koriste za veslanje.

Zemun sa svojom širokim izlazom na Dunav, već tradicionalno je grad čamaca i čamdžija, a Kajak kanu klub „Zemun” centar okupljanja veslača kao jedan od najstarijih sportskih kolektiva u Beogradu i  Zemunu. Osnovan je još 1946. godine, a njegovi takmičari su beležili brojne rezultate na domaćim i međunarodnim regatama i godinama na Dunavu vezuje mlade za reku i čamce.

Manifestacija „Festival zemunskih čamaca i kajaka” doprinosi turističkoj atraktivnosti Beograda, kao metropole na Dunavu.

Kako je precizirao sekretar za privredu Milinko Veličković, manifestacija je podržana u okviru Javnog konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje dela troškova za organizaciju domaćih i međunarodnih kongresa, manifestacija, festivala, edukacija, seminara, izložbi, kao i za unapređenje programa korišćenja informacionih tehnologija u turizmu na teritoriji Beograda u 2018. godini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Petak
Promenljivo oblačno

Max: 20°C
Min: 13°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana