Ferijalci podržali Vučićevu posetu Kosovu i Metohiji Studio B

PolitikaPolitika Pocetna 11. 09. 2018. 17:04:06

Ferijalni savezi Srbije i Beograda, u pisanom saopštenju dostavljenom medijima, uputili su snažnu podršku Predsedniku Srbije za miroljubivu, ali odlučnu,patriotsku i dostojanstvenu posetu Kosovu i Metohiji.

vucic-gazivode-tanjug

⁃ Ova poseta Predsednika i poruka našoj braći i sestrama na Kosmetu da Srbija stoji iza njih i da nisu sami, istorijski je trenutak za sve nas – stoji u saopštenju koje je potpisao predsednik Ferijalnog saveza Srbije, Velizar Đerić.

U saopštenju se navodi da su mnogi od njih učestvovali na radnim akcijama širom ex-Jugoslavije, pa i na Kosmetu kada su izgrađeni mnogobrojni putevi, pruge, fabrike, brane.

– Generacije hrabrih i čestitih ljudi su to gradile i to danas pripada njihovoj i našoj deci. Predsednik je sa punim pravom poručio da niko nema prava da otima tuđu imovinu i prisvaja ono što je novcem srpskog naroda izgrađeno i da Srbija to neće dozvoliti – navode Ferijalci.

Oni ističu da je Aleksandar Vučić pokazao tokom svog boravka na Kosmetu celoj međunarodnoj zajednici da srpska strana želi da razgovara o rešenju za Kosovo, ali nema sa kime. Kažu da se dobro videlo ko je inicirao provokacije i sukobe i ko je vatrom i barikadama sprečio Predsednika da pozdravi svoj narod.

– Mi jednoglasno podržavamo politiku koju predsednik Vučić sprovodi i svim srcem stojimo uz njega u svim njegovim naporima da pronađe najbolje rešenje za Kosmet, sačuva živote i imovinu Srba koji žive tamo i da sačuva ugled i dostojanstvo Srbije na međunarodnoj sceni. Teški dani predstoje u borbi za svaki metar zemlje na Kosmetu, ali uz podršku svih nas i mudru politiku, sigurni smo da će Vučić učiniti da Srbija izađe kao pobednik, a Ferijalni savez će, kao i do sada, podržavati politiku predsednika Srbije – zaključuju se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Pretežno oblačno

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 16°C
Min: 7°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana