Fasada vrtića Skadarlija zaštićena od grafita

DruštvoDrustvo Pocetna 23. 04. 2018. 15:25:59

Fasada predškolske ustanove „Skadarlija“ jutros je prekrivena antigrafitnim premazom, i na taj način je zaštićena od daljeg šaranja grafitima.

vrtic-skadarlija 02

Pomoćnica direktorke Predškolske ustanove „Dečji dani“ Sanja Lazović kaže da su dosad imali dosta problema sa grafitima koji su često bili neprimerenog sadržaja.

– Često se dešavalo da deca koja tuda prolaze kada idu u vrtić i koja znaju da čitaju, vide neprimerene sadržaje ispisane kao grafit na fasadi. Zato smo veoma zadovoljni i srećni što se Roma Company uključila da nam pomogne i akcijom sa antigrafit bojom sanira naše zidove – kaže Sanja.

Dodala je da će vrtiću, kao javnoj ustanovi, ta donacija biti od velike koristi u budućnosti, jer neće morati da snose troškove čišćenja fasada.

Slobodan Koković iz Roma company kaže da je zid koji je bio išaran, sada sveže okrečen i premazan antigrafitnom zaštitom koja će omogućutu da se ukoliko se ponovo budu šarali grafiti oni jednostavno skidaju upotrebom tople vode.

Vrtic-skadarlija 01
– Zaštita se nanosi u vidu tankog sloja, a proizvod koji nanosimo je na ekološkoj bazi. Premaz je na bazi prirodnog voska, biorazgradiv i u skladu sa tim prilagođen je ustanovama ove vrste- kaže Koković i dodaje da je boja naneta uređajem „Airlles“ marke „Wagner“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Delimično oblačno

Petak
Pretežno sunčano

Max: 14°C
Min: 4°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana