Er Srbija prevezla tri odsto više putnika – 1,12 miliona Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 24. 07. 2017. 12:37:51

Avio-kompanija Er Srbija prevezla je u prvih šest meseci 2017. godine 1,12 miliona putnika, ili za 3,0 odsto više u odnosu na isti period prošle godine (1,08 miliona), saopštio je danas nacionalni avio-prevoznik.

ersrbija-avion-njujork

Kapacitet mreže za prevoz putnika Er Srbije, koji se iskazuje proizvodom broja raspoloživih sedišta i ukupno pređenih kilometara (ASK), porastao je 16 odsto na godišnjem nivou na 1,93 milijarde, u poređenju sa prošlogodišnih 1,67 milijardi.

U posmatr5anom polugodištu je prosečna iskorišćenost kapaciteta za prevoz putnika dostigla 70,5 odsto, što je povećanje od 3,0 procentna poena u odnosu na prvo polugodište 2016, sa posebno visokim nivoom popunjenosti sedišta u drugom kvartalu od 73,3 odsto.

U kargo prevozu domaće avio-kompanije zabeležen je dvocifreni rast od 54,6 odsto, na 2.988 tona pošte i tereta prevezenih u prvoj polovini 2017. u poređenju sa 1.932 tone iz istog perioda prethodne godine.

U visokih 88,78 odsto slučajeva letovi su iz sedišta Er Srbije na Aerodromu „Nikola Tesla“ polazili na vreme.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, ističe da je „operativni učinak u prvom polugodištu bio značajan u svim aspektima, sa porastom broja putnika i kargo prevoza u odnosu na prošlu godinu“.

Kompanija je, kako kaže, nastavila da uvodi nove proizvode i usluge tokom ovog perioda tako što je u flotu uskotrupnih erbas aviona ugradila nova sedišta i poboljšala sisteme za prodaju, ukrcavanje i prijavljivanje na let (ćeck-in) zahvaljujući Sabre platformi.

„Ove promene osmišljene su da osnaže poslovanje u vrlo konkurentnom okruženju.

Nedavno smo proslavili 90. godišnjicu naše avio-kompanije i ponosni smo što rastemo i osnažujemo našu poziciju kao omiljena avio-kompanija u Jugoistočnoj Evropi“, rekao je Kondić.

Od značajnijih događaja koji su obeležili poslovanje u prvom polugodištu 2017. navodi se da je magazin Er transport vorld (Air Transport World) dodelio Er Srbiji nagradu za Lidera na tržištu avio-kompanija 2017, zatim pokretanje linije Beograd-Venecija u junu, sa četiri nedeljna leta, prvi let sa isključivo ženskom posadom u istoriji srpske nacionalne avio-kompanije koji je obavljen u maju, kao i novo kod-šer partnerstvo sa AtlasGlobalom.

One Response to “Er Srbija prevezla tri odsto više putnika – 1,12 miliona”

  1. Iz Britanije kaže:

    Srpsko preduzece koje nema srpsko ime = nije srpsko.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana