Spaskovski:Eksplozije nije bilo, informacija je zlonamerna Tanjug

HronikaHronika Pocetna 12. 11. 2017. 16:21:23

Direktor Rudarsko-topioničarskog-basena „Bor“ Blagoje Spaskovski demantovao je današnje pisanje pojedinih medija da je u topionici tog kompleksa došlo do snažne ekspolozije i istakao da je lično obišao lice mesta i utvrdio da je u pitanju nestina koju su zlonamerni pojedinci plasirali medijima.

bor-rtb-greb

„Nikakve eksplozije u topionici u Boru nije bilo. Priča koja je plasirana medijima je apsolutno netačna. Ovo je topao proces, iskričenje iz konvertora se dešava svaki čas i normalna je pojava prilikom topljenja bakra“, rekao je Spaskovski Tanjugu.

On je dadao da se ne sme dozvoliti da se u medijima zloupotrebljava nešto što je potpuno uobičajana stvar, te da se moraju pokrenuti krivični postupci protiv onih koji su izazvali ovakvu situaciju u javnosti.

U saopštenju RTB Bor navodi se da je rukovodilac radne jedinice konvertori-rafinacija u borskoj Topionici Ivan Najdenov sa lica mesta kod konvertora broj 4 poručio da konvertor radi normalno, te da nema ni povređenih niti materijalne štete.

„Apsolutno nikakvog zastoja u topionici nije bilo i priča koju su mediji danas plasirali jednostavno nije tačna“, kaže Najdenov.

Pojedini mediji objavili su danas da se u borskoj Topionici dogodila eksplozija u kojoj nije bilo povređenih, ali je materijalna šteta velika.

Snimak navodne eksplozije, prema pisanju tih medija, poslao je jedan od zaposlenih u topionici, uz molbu da mu se ne pominje ime.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Oblačno

Utorak
Oblačno

Max: 16°C
Min: 8°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana