Ekipa JKP „Veterina Beograd“ uhvatila vuka u Mirijevu Studio B

BeogradBeograd Pocetna 11. 05. 2018. 22:09:39

Beogradski veterinari na teritoriji beogradskog naselja Mirijevo pronašli vuka! Kako Studio B saznaje iz „Veterine Beograd“, radi se o vučici koja je skotna.

vucica greb stb

Niko još uvek ne može  sa sigurnošću  da kaže odakle je došla, a na to pitanje odgovor bi mogla da da istraga MUP-a koja je u toku. Veterinari kažu da vučica nije agresivna,  a trenutno se nalazi u  prostorijama “ Veterine Beograd“.

Ženka  koja je, kako se  navodi, prešla dugačak put,  svoje novo stanište imaće u Beogradskom zoološkom vrtu, rekli su  veterinari  televizijskoj ekipi   Studija B.

Oni koji su mislili da na beogradskim ulicama mogu da nabasaju samo na pse lutalice, ili one koje je neko napustio, prevarili su se. Za mnoge koji su  u prethodnih 24 časa pomislili da im se priviđa vuk negde kod Malog Mokrog Luga, i u Mirijevu, bili su upravu.  Pravi vuk, tačnije vučica, od ranih jutarnjih časova, nakon obaveštenja organizacije „Levijatan“ koja je to prijavila MUP-u, ali i pomoću pojedinaca koji se bave zaštitom životinja, bio je deo potrage i konačnog lociranja. Uhvaćena je i sada se nalazi u Veterini Beograd.

Brojne teorije koje su se pojavile na društvenim mrežama, ali i u nekim medijima, nisu tačne, podsećaju u Veterini Beograd. Ono što je unelo paniku među Beograđane je bila lažna informacija da je vučica rastrgla neke pse i da se ponašala vrlo agresivno.

U Veterini Beograd podsećaju da će ona dobiti svoj novi dom u Zološkom vrtu, čime će dobiti pravo stanište, možda sa novim vučijim prinovama.

 

JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE – VETERINA BEOGRAD

3 Responses to “Ekipa JKP „Veterina Beograd“ uhvatila vuka u Mirijevu”

 1. Katarina kaže:

  Da… visoka inteligencija je prisutna na obe strane i kod veterine i kod novinara… Dakle, nađe se pitoma vučica u sred Beograda i to MIrijeva koje odavno nema šumu, a i cela Srbija jedva da ima poštenu šumu za postojeću šačicu jada divljih vukova. Niko se ne pita gde je odrasla i gde je vlasnik, jer PO DIFOLTU JE NEKO ODGOJIO TU VUČICU KAO PITOMU. A, inače ni zoološki ne zna kome je dao tu istu vučicu na staranje pre nekoliko godina… Al je bitno da je možda skotna, i da će zoološki ni manje ni više nego da obogati za leglo vukova (majke ti i parila se sa vukovima???).
  Jadna Coka (tako se zove) da odlazi u zoološki da bude u kavezu 2x2m u „humanim uslovima“.. dakle, nemam reči
  Ljudska glupost je neuništiva…

 2. Nikola Simic kaže:

  Vratite vucicu vlasniku, to je neciji ljubimac.

 3. Dragica Bončina Bolanča kaže:

  Ljepo vas molim vratite je vlasnicima koji su je othranili i brinuli o njoj do sada. Jadna, nesrečna je i nije za ZOO. U prirodi ne bi preživela. Druga mogučnost je da bi je preuzme Pokret “ Levijatan“ kolko sam razumela iz raznih objava.

  U nadi pozitivnog rješenja najlepše vam zahvaljujem te vas pozdravljam!

  Dragica Bončina Bolanča

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana