Edukativna radionica o pripremi i značaju hleba Studio B

DruštvoDrustvo Pocetna 16. 10. 2018. 15:06:11

Kompanija Don don Svetski dan hleba obeležila je u školi za oštećene sluhom – nagluve Stefan Dečanski. Uz priču o nastanku i istoriji hleba učenici su pokazali i humanost. Sva napravljena peciva donirali su deci iz Prihvatilišta.

mese-hleb-testo-stb

Đevreke sa susamom, kiflice, neobičan hleb u obliku srca ali i mnoga druga peciva pravili su učenici osmog razreda pekarskog usmerenja. Slatke đakonije, delo rukuh mladih pekara zajedno sa poklonima koje je obezbedila kompanija Don Don  donirani su Prihvatilištu za decu.

Direktorka škole ističe da je ovakva akcija dragocena za sve učenike, jer oni nemaju često priliku da u školi ugoste profesionalne pekare i sa njima rade. Pored novih saznanja i veština, deca pokazuju i uče lekciju iz  humansti, pomažući drugima.

Iz kompanije Don don kažu da su upoznali mnogo vrednih mladih ljudi i da se nadaju da će neki od njih jednoga dana raditi baš u njihovoj kompanii. U okviru nedelje obeležavanja Svetskog dana hleba, kompanija Don don doniraće svoje proizvode brojnim ustanovama i centrima koji brinu o deci i odraslima širom Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 6°C

Slaba kiša

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 12°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana