Džang stigao u Srbiju, dočekala ga Gojković Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 16. 07. 2017. 14:51:38

Predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine Džang Deđiang sleteo je danas na aerodrom Nikola Tesla gde ga je dočekala predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

kina-ju-dzang-tanjug

foto Tanjug

Džang Deđiang boraviće u trodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji, na poziv predsednice parlamenta Srbije Maje Gojković.

On je dočekan uz najviše počasti, postrojenu gardu VS, a takođe i tradicionalno poslužen sa pogačom i solju.

Priređen je i kulturno umetnički program, gosta iz Kine dočekala su deca u narodnoj nošsnji koja su nosila zastavice dve zemlje, a Dzangu i njegovoj supruzi uručila su i cveće.

Gojković i Džang danas će odati počast žrtvama stradalim u NATO bombardovanu na mestu gde se nalazila kineska ambasada, posle čega će biti priređen svečani doček u Domu Narodne skupštine.

Teme razgovara biće razvoj parlamentarne saradnje, unapređenje političkih i ekonomskih odnosa, učešće Srbije u inicijativama „Pojas i put“ i formatu saradnja Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (KINA-CIES).

U cilju daljeg jačanja prijateljskih odnosa i parlamentarne saradnje, u okviru sveobuhvatnog strateškog partnerstva koje dve države razvijaju, predsednici dva parlamenata potpisaće Memorandum o razumevanju između Skupštine Srbije i Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine.

Drugog dana posete, u ponedeljak, 17. jula Džang će se obratiti poslanicima na posebnoj sednici parlamenta, koju je tim povodom sazvala predsednica Skupštine Srbije.

U okviru posete predsednici dva parlamenta Gojković i Džang, sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, obići će u ponedeljak Železaru Smederevo i TE Kostolac B.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Slab sneg

Trenutna temperatura 1°C

Slab sneg

Ponedeljak
Oblačno

Max: 2°C
Min: 0°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana