Dvotočkaši ponovo na putevima, veća pažnja u saobraćaju Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 14. 04. 2018. 16:54:17

Moto asocijacija Srbije organizovala je danas u Šapcu manifestaciju povodom otvaranja sezone sa ciljem da se učesnici u saobraćaju obaveste da obrate veću pažnju na dvotočkaše.

auto-put-jagodina-6

 

Simbolicno u pet minuta do 12, poceo je defile u svim regionalnim centrima, preno je RTS. U saradnji sa Agencijom za bezbednost saobracaja u Šapcu, podeljeni su i vodici za motocikliste.

„Ponovo smo na putevima“, „Pogledaj u retrovizor“, „Smanji gas“, samo su neke od poruka sa skupa u Šapcu.

Dragan Antonic, direktor Moto kluba „Civija“ istice da je prvi put na teritoriji naše zemlje organizovano masovno obeležavanje pocetka sezone motociklista.

„Prvi put se takav skup organizuje u svim vecim gradovima i regionalnim centrima. Do sada je takvo okupljanje bilo samo u Beogradu. Na ovaj nacin, cucemo se i dalje i više. U narednom periodu na putevima Srbije, bice sve više motocklista, a naš zajednicki cilj je bezbednost u saobracaju“, naglasio je Antonic.

Jedno od najmasovnijih okupljanja danas bilo je u Šapcu. Ove godine je MK „Civija“ dobio priznanje da organizuje i centralni moto-skup na nivou Moto asocijacije Srbije.

Lep dan za vožnju iskoristili su i biciklisti i Udruženje „Vozi ulice“. U zajednickoj akciji i promociji bezbedne vožnje, Šapcanima se danas pridružio i ambasador Holandije u Srbiji Henk van den Dol. Organizovana je i tribina na kojoj se govorilo o mogucnostima i planovima za poboljšanje bikiclisticke infrastrukture, navodi RTS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 17°C

Vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 28°C
Min: 14°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana