Dva radnika poginula na gradilištu Beograda na vodi Studio B

HronikaHronika Pocetna 14. 09. 2018. 10:41:15

Kako Studio B saznaje, dva radnika stara oko 26 i 41 godinu, poginula su prilikom pada sa 22. sprata takozvane Štrabagove zgrade na gradilištu „Beograda na vodi“. Premijerka Ana Brnabić izjavila je u ime Vlade Srbije saučešće porodicama radnika koji su danas stradali na gradilištu Beogradu na vodi i istovremeno apelovala na političke stranke da ovakve tragedije ne zloupotrebljavaju u političke svrhe.

hitna-ambulantno-vozilo

Kako saznajemo, radnici su bili angažovani na mestu poslovođe i pomoćnika geometra.

Brnabić:Saučešće porodicama,strankama apel…

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u ime Vlade Srbije saučešće porodicama radnika koji su danas stradali na gradilištu Beogradu na vodi i istovremeno apelovala na političke stranke da ovakve tragedije ne zloupotrebljavaju u političke svrhe.

„Ovo je velika tragedija, ali to je, nažalost, nešto što se dešava svugde u svetu, jer je građevina veoma visoko rizičan posao“, rekla je Brnabić.

Premijerka je navela da podaci najrazvijenijih zemalja sveta pokazuju tragičan i zabrinjavajući trend.

Ona se pozvala na informacije da je u SAD, po poslednjim zvaničnim pdoacima iz 2016. čak 5.100 radnika izgubilo život na svom radnom mestu, što je u proseku više od 14 radnika dnevno.

Brnabić je apelovala na stranke i sve političke organizacije da ne zloupotrebljavaju ovakve tragedije u političke svrhe.

„Mislim da je neprimereno i strašno da se ovakve tragedije zloupotrebljavaju, kako bi se ostvario bilo kakav politički poen i vodila politička borba protiv neistomišljenika“; poručila je ona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 2°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Susnežica

Max: 5°C
Min: 2°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana