Ðuriću nije dozvoljeno da ode u Kosovsku Mitrovicu Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 09. 05. 2017. 12:26:41

Direktoru kancelarije za KiM Marku Ðuriću onemogućeno je danas da prisustvuje obeležavanju Dana pobede nad fašizmom u Kosovskoj Mitrovici, rečeno je u Kancelariji za KiM.

djuricmarko20082015.jpg

Ðurić je danas bez obrazloženja vraćen sa administrativnog prelaza Jarinje na osnovu odluke privremenih institucija samouprave u Prištini iako je njegov boravak na KiM blagovremeno prijavljen.

On je danas trebalo da položi venac na spomenik palim borcima u Drugom svetskom ratu u Kosovskoj Mitrovici, otvori izložbu fotografija iz tog perioda i govori na centralnoj manifestaciji kod spomenika Kneza Lazara.

 

Rakić: Zabrana ulaska – fašistički čin

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić je najoštrije osudio odluku prištinskih vlasti da, na Dan pobede nad fašizmom, zabrane ulazak na Kosovo šefu vladine Kancelariije za Kosovo i Metohiju Marku Ðuriću.

U Danu kada se proslavlja pobeda nad fasizmom i kada slobodna Evropa sprovodi načela moderne demokratije, uskraćuje se sloboda kretanja direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju, saopštio je Rakić.

„Najoštrije osuđujem zabranu ulaska Marku Ðuriću na Kosovo i Metohiju. Ovakav postupak Prištine je u suprotnosti sa svim načelima pravde i prava i predstavlja fašisticki čin, a to je u ovom slučaju isključivost“, ističe se u saopštenju Rakićevog kabineta.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Moguć sneg

Max: 3°C
Min: 1°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana