Ðurić:Intenzivirati saradnju na istrazi ubistva Ivanovića Tanjug

HronikaHronika Pocetna 11. 02. 2018. 10:50:18

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić rekao da je dobro što su prištinske institucije počele da dostavljaju kakve takve informacije o ubistvu Olivera Ivanović, „istina sa mesec dana zakašnjenja“.

djuric-tanj

„Ðurić je za tv Pink rekao da će sada naše službe da prouče to detaljno i nastave da rade na saradnji.

„Mislim da je najvažnije da se ta saradnja intenzivira. Nema nikoga zainteresovanijeg od nas Srba da se sazna ko su zločinci i da se oni ma koje bili nacionalnosti izvedu pred lice pravde. Ako je Albanac da ide na robiju, ako je Srbin da ide na robiju, ako je stranac d aide na robiju“, rekao je Ðurić.

Juče su, zbog sumnje da nisu dobro zaštitili mesto zločina, privedena dva pripadnika kosovske policije iz stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice, što su prva hapšenja u tom slučaju.

Posredstvom Kancelarije EULEKS-a u Beogradu, Priština je pre dva dana Ministarstvu pravde dostavila dokumentaciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića koja sadrži obdukcioni nalaz i zapisnik sa uviđaja.

Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta stranke u severnoj Kosovskoj Mitrovici, a prema nalazima obdukcije pogođen je sa šest metaka iz pištolja „duga devetka“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Oblačno

Max: 16°C
Min: 8°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana