Ðurić uručio Vučićevo pismo za Si Ðinpinga Tanjug, Studio B

PolitikaPolitika Pocetna 02. 12. 2017. 11:22:00

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Ðurić sastao se danas sa pomoćnicom ministra za međunarodne odnose Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Šen Bejli, i uručio joj pismo lidera SNS Aleksandra Vučića predsedniku Narodne Republike Kine i generalnom sekretaru Komunističke partije Kine Si Ðinpingu.

FOTOGRAFIJA NISKE REZOLUCIJE Peking, 2. decembra 2017 - Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Djuric sastao se danas sa pomocnicom ministra za medjunarodne odnose Centralnog komiteta Komunisticke partije Kine Sen Bejli, i urucio joj pismo lidera SNS Aleksandra Vucica predsedniku Narodne Republike Kine i generalnom sekretaru Komunisticke partije Kine Si Djinpingu. FOTO TANJUG / SRPSKA NAPREDNA STANKA / bb

FOTO TANJUG / SRPSKA NAPREDNA STANKA / bb

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Ðurić sastao se danas sa pomoćnicom ministra za međunarodne odnose Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Šen Bejli, i uručio joj pismo lidera SNS Aleksandra Vučića predsedniku Narodne Republike Kine i generalnom sekretaru Komunističke partije Kine Si Ðinpingu.

Vučić u pismu, između ostalog, u ime građana Srbije, u ime Srpske napredne Stranke i u svoje ime čestita Si Ðinpingu ponovni izbor za Generalnog sekretara Centralnog komiteta KP Kine i izražava želje za velikim uspehom u godinama koje dolaze, navodi se u saopštenju SNS.

„Vaš ponovni izbor za Generalnog sekretara CK KP Kine predstavlja ne samo sigurnu garanciju razvoja Vaše zemlje i ostvarivanja kineskog sna, nego i doprinos očuvanju stabilnosti i mira u svetu“, stoji u pismu predsednika Vučića predsedniku Si Ðinpingu.

Vučić je u pismu istakao da potpuno podržava zalaganje Si Ðinpinga za uspostavljanje novog modela međunarodnih odnosa i izgradnju zajedničke budućnosti.

„Srpski narod Vam je izuzetno zahvalan na prijateljstvu i dragocenoj podršci koju nam Kina pruža po pitanju poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije, što je konkretan pokazatelj principijelnosti i doslednosti Vaše zemlje i Vašeg ličnog zalaganja za principe mira, stabilnosti i poštovanja međunarodnog prava”, navodi se u pismu predsednika Vučića.

Tokom sastanka sa Šen Bejli, koji je održan na marginama konferencije „Komunistička partija Kine u dijalogu sa svetskim političkim partijama“, Ðurić je sagovornici zahvalio na doslednoj podršci KP Kine, kineske države i naroda teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, i istakao da Srbija, sa svoje strane, dosledno podržava politiku „jedne Kine“.

Potpredsednik SNS istakao je i značaj podrške koju Kina pruža našem regionu i približavanju država kroz inicijativu „Jedna pojas – jedan put“.

Sagovornici su se složili da su odnosi dve partije, države i naroda tradicionalno bliski i prijateljski i neraskidivo povezani istim vrednostima i pogledima na svet.

Na trodnevnom skupu, koji je u petak otvorio generalni sekretar Komunističke partije Kine i predsednik Narodne Republike Kine Si Ðinping, okupilo se više od 600 predstavnika oko 200 partija, iz 120 država.

Ovo je prvi međunarodni događaj na visokom nivou u organizaciji Komunističke partije Kine nakon nedavno održanog 19. Nacionalnog kongresa ove partije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Oblačno

Trenutna temperatura 0°C

Oblačno

Četvrtak
Moguć sneg

Max: 0°C
Min: -3°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana