Đurić: U nedostatku politike, upuštaju se u obmanu i laž“. Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 11. 06. 2018. 15:50:03

Na sve što se dešavalo i što se dešava, SNS mesecima upozoravala – „da će u nedostatku argumenata, politike i podrške građana pokušati nasilnim metodama da dođu na vlast u Srbiji i da se, u nedostatku politike, upuštaju u obmanu i laž“, rekao je potpredsednik SNS Marko Ðurić

djuric22012016.jpg

 

On je rekao da neki od onih koji pozivaju građane na takve akcije imaju prijavljene imovine 25 miliona evra, a slična situacija je i sa drugima.

„Tadić poziva na protest, tobože na nezadovoljstvo zbog povećanja akciza, a upravo su ih oni, svi zajedno dok su bili na vlasti 2009. godine povećali 54 odsto. Pogledajte “Službeni glasnik“ od 22. januara 2009. godine“, rekao je Ðurić.

Samo u tom danu, naveo je, po nalogu režima Tadića, Jankovića, Ðilasa, povećane su akcize sa 27,5 dinara po litri na čak 42 dinara.

„Lažu na isti način i u vezi cene elektirčne energije“, kazao je Ðurić.

Kako je rekao, oni koji su ekonomiju zemlje i standard građana uništili, pokušavaju građane da uvuku u pokušaj destabilizacije u zemlji.

„A jedini cilj im je da dođu na vlast, kako bi mogli da nastave pljačku“, istakao je Ðurić i dodao da građani oko toga ne bi trebalo da imaju dilemu.

Takođe je dodao da građani ne treba da imaju dileme da iza tih protesta stoje Tadićevi, Jeremićevi, Ðilasovi ljudi, koji se „hvale time po društvenim mrezazma“.

Ðurić je podsetio i na reči predsednika Srbije da se miran protest može razumeti, ali ne i maltretiranje majke sa detetom, zaustavljanje patrijarha, kao i na desetine hiljada građana u njihovim poslovima…

Dodao je da to rade ljudi koji nemaju predstavu ni koliko košta litar benzina, niti kilovat električne energije.

Ðurić je ukazao da je Miškovićev saradnik Dragan Murar tvitovao i pozvao „da padne krv“, i naveo da je nekoliko sati nakon toga „krv i pala“.

Kako je dodao, nakon svih poziva na društvenim mrežama da padne krv, to se i desilo, a prebijanje građana je opomena Srbiji.

„Još od ubistva Ranka Panića ovakvu vrstu političkog nasilja u Srbiji nismo vdieli“, rekao je Ðurić.

Kako je rekao, oni koji organizuju proteste, nemaju nikakvu politiku, i „vidi se tajkunski i mafijaški rukopis političara koji su zemlju zavili i crno“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 17°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 24°C
Min: 12°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana