Srbija za mir, a Tači – preti puškama Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 09. 04. 2018. 14:23:13

Vučić o Tačiju: Nek se junači, mi za politiku mira, ne za puške…  Marko Ðurić kaže da Hašim Tači direktno preti puškama i oružjem i time priziva rat, mržnju i sukobe.

kosovo72013072014.jpg

Srbija se bavi politikom mira, i neće da se bavi puškama i oružjem, poručio je predsednik Aleksandar Vučić u odgovor na pretnje Hašima Tačija.

„Ne volim da se bavim puškama i oružjem kao Tači, nek on to radi. Ali nisu njegove puške razorile Srbiju već neki avioni. A naše je da vodimo politiku mira“, rekao je Vučić novinarima u Mostaru.

Tači je ranije danas rekao da će na navodne pretnje Srbije odgovoriti „puškama, kao i pre 19 godina“.

Predsednik Vučić rekao da je na nama da na Tačijevo pominjanje pušaka odgovorimo mirno i i staloženo, ali ga je podsetio da nisu njegove puške, nego neki tuđi avioni razarali Srbiju.

Vučić je dodao da treba pažlijivije čitati tu izjavu Tačija, gde on kaže da je pre 19 godina zauvek skinuta granica dve zemlje albanskog naroda.

„Treba pitati neke iz međunarodne zajednice šta o tome misle i da li je zbog toga napadnuta Srbija 1999. godine“, primetio je predsednik Vučić.

„Što se mene tiče, ne volim da se bavim bavim puškama i oružjem, kao što to voli Tači, neka nastavi to da radi, ali nisu njegove puške, već nečiji tuđi avioni bili ti koji su razarali Srbiju“, rekao je Vučić.

Na nama je, kaže, da odgovorimo mirno, staloženo, strpljivo, da kažemo da želimo slobodu kretanja, razmenu znanja, da želimo veći trgovinsku razmenu.

„A, oni neka govore šta im je volja…Ja da se junačim i pokazujem ko je jači stvarno mi ne pada na pamet“ rekao je Vučić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić je rekao da Tači više čak i ne skriva da je glavni cilj njegovog političkog delovanja, kako ranijeg, tako i sadasnjeg, stvaranje tzv. velike Albanije.

„Njegovo destruktivno delovanje predstavlja direktnu pretnju celom regionu, ali i Evropi“ ocenio je Ðurić.

On je reagovao na izjavu Tačija koji je danas na Košarama pominjao navodne pretnje „koje stižu iz Srbije“ i rekao da će „na te pretnje odogovoriti isto kao što su odgovorili pre 19 godina, puškama“.

Govoreći o tobožnjim, a zapravo nepostojećim pretnjama Srba i Srbije, Tači je taj koji direktno i otvoreno preti puskama i oruzjem i iznova priziva rat, mrznju i sukobe, ističe Ðurić.

„Srbija rat ne želi, želimo mir, ekonomski razvoj, slobodno delovanje i kretanje ljudi i privrede, a rat, priče o puškama kao sredstvu politickog delovanja ostavljamo proslosti kojoj i sam Tači pripada“, poručio je direktor Kancelarije za KiM.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 11°C

Slaba kiša

Utorak
Malo i umereno oblačno

Max: 16°C
Min: 9°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana