Ðurić: Srbija će tražiti reviziju privatizacija na KIM Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 18. 12. 2017. 14:16:18

Direktor Kancelarije za KIM Marko Ðurić izjavio je da će Srbija tražiti i insistirati da bude izvršena revizija privatizacija na KIM koja je, kako kaže, po svom karakteru nelegalna, pljačkaška i kriminalna, ali i protivna domaćim i međunarodnim propisima i rezolucijama.

djuric-tanj

Ðurić je posle okruglog stola u okviru unutrašnjeg dijaloga na kome su učestvovali predstavnici ekonomskih fakulteta, instituta i strukovnih udruženja, kazao da je Kancelarija za KIM napravila sveobuhvatnu bazu podataka imovine.

“Imamo papir za svaki dinar, za svaki šraf koji smo kao država ulagali u proteklim decenijama na KIM”, rekao je Ðurić novinarima.

On je podsetio da je preko 900 fabrika na KIM čiji je vlasnik država Srbija “oteto” u procesu pljačkaške privatizacije bez da su Srbi na KIM ili država Srbija dobili ijedan dinar.

Ðurić je naveo da smo kao narod na teži način na primeru KIM naučili i izvukli pouke zbog čega je važno da postoji plan za svaku opštinu, selo ili grad, navodeći da se danas poklanja puna pažnja svim sredinama.

Ðurić je složio sa konstatacijom da nema konačnih rešenja kada je KIM u pitanju već da postoji samo stalna borba za ostvarivanje naših interesa i da kao narod ostanemo i opstanemo i na KIM i na svakom drugom mestu.

On je s tim u vezi zaključio da ekonomska politika Srbije i predsednika Aleksandra Vučiha znači da Srbija konačno ima plan za svaku opštinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Umerena kiša

Trenutna temperatura 13°C

Umerena kiša

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana