Ðurić: SNS vodi stratešku politiku,Srbija se diže sa kolena Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 13. 11. 2018. 20:43:53

– Srpska napredna stranka je, za 10 godina koliko postoji, podigla standard srpske politike i danas se, zahvaljujući politici SNS i Aleksandra Vučića, politika vodi strateški, dugoročno i promišljeno, izjavio je potpredsednik stranke Marko Ðurić.

djuric-kim

 

Ðurić se obratio mesnom odboru SNS u Resniku i okupljenima zahvalio što, zajedničkom borbom, Srbiju „dižu sa kolena“.

„Danas šaljemo poruku da je SNS stranka boraca, ljudi koji su se okupili zato što vole svoju zemlju, spremni su da rade svakog dana i da se žrtvuju u političkom i svakom drugom smislu kako bi stvorili bolju budućnost za mlade generacije, za one koje treba da sačuvamo u Srbiji da bi oporavili celu našu zemlju, da ona bude siguran, miran i pouzdan dom za sve naše ljude“, rekao je Ðurić prisutnima.

On je istakao da se zahvaljujući SNS i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću politika u Srbiji vodi dugoročno, a ne „od izbora do izbora i da bi se neko nekome dodvorio i dopao“.

„Sada imamo viziju za budućnost, za 20, 30, 50 godina unapred. To je moguće, jer smo se mi okupili u SNS, zbog političkog i državničkog talenta, vizije i mudrosti Aleksandra Vučića, kao i zato što mi svi zajedno nismo digli ruke od Srbije onda kada je posle mnogo ratova i proteklih decenija bilo najteže“, naveo je on.

Dodaje, da je posao u Srbiji tek započet, ali da se u odnosu na zetečeno mnogo uradilo.

„Svi znamo šta smo zatekli, praznu kuću razorenu, osnovne temelje države, privreda, ekonomija, vojska, njen uticaj, saveznici, prijatelji sve je bilo ili gurnuto u zapećak ili, kao u slučaju vojske, potpuno razoreno. Kada je u pitanju ekonomija, ono što nisu sankcije i ratovi razorili, razorile su neodgovorne žute i razne druge vlasti u periodu nakon toga“, istakao je potpredsednik SNS.

On je istakao da je u prethodnih šest godina vlasti SNS pokrenula stvari „sa mrtve tačke“.

„Urađeno je i više od toga, zahvaljujući odgovornom i državničkom ponašanju Aleksandra Vučića i zbog politike oko koje smo se svi okupili. Uspeli smo da ekonomiju Srbije dignemo iz ponora i da stvorimo situaciju koja će se biti sve bolja“, rekao je on.

Ðurić je zaključio da je Srbija uspela da zaštiti nacionalne interese, da sačuva i ojača prijateljstvo sa Rusijom i Kinom, te da sačuva naše ljude na području KiM.

Na mesnom odboru SNS u Resniku bili su član predsedništva SNS i predsednik opštinskog odbora SNS Rakovica Milisav Miličković, član GO SNS i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić, kao i članovi glavnog odbora SNS Vaso Grujić i Petar Petković.

Potpredsednik SNS Marko Ðurić održaće sastanke i sa mesnim odborima SNS na Miljakovcu i na Vidikovcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 14°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana