Ðurić: Jeremić zagađuje javni prostor Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 12. 02. 2018. 17:00:59

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić kaže da Vuk Jeremić „zagađuje javni prostor i daje sasvim nov smisao izrazima populizam i demagogija“, i da je apsurdno da neko ko je pripadao građanskoj političkoj opciji danas napada politiku pomirenja i regionalne saradnje koju provodi predsednik Vučić.

marko-djuric-tanjug-1201

Kako je saopšteno, Jeremić je potvrdio da u njegovoj politici nema principa, ni doslednosti, „već da je on politički sazdan isključivo od mržnje prema Aleksandru Vučiću“.

„Nazadna i primitivna retorika, odustvo minimimuma ljudske pristojnosti i poštenja, ostaviće Jeremića tamo gde i zaslužuje da bude – na marginama društva i ozbiljne politike“, navodi Ðurić.

Dodaje, da Jeremić napada predsednika Vučića zbog održavanja političkih odnosa sa Zagrebom, dok Tadić napada Vučića zbog toga što je „za razliku od njega, u Zagreb otišao hrabro i podignute glave“.

„Tadić je, izvinjavajući se za stvari za koje nije bio kriv ni on, ni Srbija, doveo svoju državu u situaciju da od nje i njenih državnika dan-danas mnogi očekuju istu vrstu snishodljivosti i odsustvo bilo kakve nacionalno odgovorne politike“, kaže Ðurić.

Zaključuje, da će Srbija nastaviti da se bori za svoje legitimne interese i mir u regionu, ali nikada više „ponizna i inferiorna kao u vreme Tadića i Jeremića“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Magla

Trenutna temperatura -3°C

Magla

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 1°C
Min: -5°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana