Ðurić: Izlazak na izbore građanska i srpska dužnost Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 15. 05. 2019. 15:26:20

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić pozvao je sve građane na severu Kosova da u nedelju izađu na izbore, obave svoju „građansku i srpsku dužnost“ i ne dozvole da Priština uspostavi konrolu u četiri srpske opštine.

Beograd, 6. novembra 2018 - Odluka privremenih institucija u Pristini da za 10 osto povecaju porez na robu iz Srbije je stetocinska, opasna i protivpravna odluka, rekao je dikrektor Kancelarije za KiM Marko Djuric i istakao da je njom Pristina blokirala Briselski dijalog na svim nivoima. "Nuzan preduslov za nastavak Briselskog dijaloga je momentalno ukidanje ove stetocinske i protivpravne odluke" rekao je Djuric na vanrednoj konferenciji za novinare. FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

„Pozivam sve građane da očuvamo jedinstvo sa državom Srbijom da ostanemo organski povezani sa instiucijama naše države, da ne dozvolimo da se albanskim politicarima koji su smisli pokvaren ali prilično proziran plan da se otarase srpske kontrole“, rekao je Ðurić novinarima u Palati Srbija.

Ocenio je kako se u nedelju na izborima odlučuje da li će opštine biti srpske i pod srpskom kontrolom.

Ðurić je istakao da postoji ideja da se Srbi podele i posvađaju i maglasio da će u nedelju, 19. maja, Srbi pokazati da su složni.

Poručio je da „možemo da imamo 1001 razliku u centralnoj Srbiji, ali na KiM moramo biti kao jedan“.

„Pokazaćemo da nas neće pobediti našom lenjošću i nespremnošću da uradimo ono najminimalnije da sačuvamo kucni prag“, rekao je direktor Kancelarija za KiM.

Ðurić kaže da je u pitanju da se sačuva srpski karakter našeg kućnog praga u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, „a ne o nečemu drugom i ne o bilo kakavoj lokalnoj ili svetskoj politici“.

On je upozorio da su i neki Srbi već pozvali da se glasa za Gondze Čauši za gradonačelnika Kosovske Mitrovice, i da Albanci ne prezaju od nijednog koraka i postupka da bi preuzeli većinu.

Izbori u nedelju nisu klasični izbori za Srbe na KiM, nisu to izbori političkih stranaka već su izbori kojima se radi na očuvanju srpskog karaktera četiri opštine sa srpskom većinom, rekao je Ðurić.

„Svi u Prištini se nadaju, i Albanci, da će pokazati da napreduju i u broju i snazi na severu i zato je jako vazno da pokažemo snagu i slogu, i da ćemo se uvek i svuda boriti da te opstine ostanu naše kao što i jesu srpske“, rekao je on.

Ðurić je apelovao na sve građane da izbore shvate najozbiljnije i izlaskom na birališta „ispune svoju građansku i srpsku dužnost“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 15°C

Delimično oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 13°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana