Drugi međunarodni festival „Global fest Sava port” Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 10. 09. 2018. 13:45:45

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević na Sava promenadi otvorio je drugi međunarodni festival „Global fest Sava port”. Pod sloganom „U susret svetu”, na manifestaciji beogradskoj pubilici su se predstavile kulturno-umetničke trupe iz deset zemalja. 

promenada-bi

foto Beoinfo

Nikodijević je istakao da su ovakve manifestacije prilika da se građani upoznaju sa kulturom, kulturnim nasleđem i tradicijom drugih zemalja, ali i prilika da predstavimo našu zemlju i naš grad u najboljem svetlu.

– Grad Beograd ima preko 30 potpisanih sporazuma o saradnji sa drugim gradovima, što ranije nije bila praksa. Posebno ističem značaj međunarodne saradnje za dobrobit građana, a gradske opštine poput Savskog venca uspešno slede naš primer – rekao je Nikodijević.

U okviru manifestacije na šetalištu Savska promenada održana je izložba suvenira sveta, a posetioci su bili u prilici da uživaju u degustaciji kulinarskih specijaliteta zemalja učesnica, dok su oni najmlađi mogli da se zabave uz kreativne radionice.

„Global fest Sava port” je organizovala Turistička organizacija Opštine Savski venac u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, CEBEF-om, Belgrade Waterfront, Udruženjem „Čarobna lampa”i ambasadama zemalja učesnica.

Festival je zatvoren koncertom grupe „Legende”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 18°C
Min: 5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana