Drugi krug glasanja u okviru projekta „Da se radi i gradi“ Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 14. 02. 2018. 12:14:05

U okviru projekta „Da se radi i gradi po tvom“, u kojem građani predlažu šta žele da se radi u njihovom komšiluku ili opštini, u toku je drugi krug glasanja, a za sada „vode“ domovi zdravlja, ambulante i kanalizacija na levoj obali Dunava, izjavio gradonačelnik Beograda Siniša Mali i pozvao građane da glasaju.

„Veoma sam zadovoljan kako glasanje protiče, za sada imamo više od 3.000 glasova u drugom krugu i pozivam Beograđane da aktiviraju aplikaciju “Beograđani“ i daju glasove projektima koji su njima u interesu“, rekao je Mali.

Kako je rekao, projekat „Da se radi i gradi po tvom“ je „veliki uspeh svih nas“, u kojem građani prvi put odlučuju o tome koje stvari u komšiluku ili opštini žele da se urade.

Podsetio je da je Grad izdvojio 200 miliona dinara za tu svrhu, a opštine još po deset.

„U ovom trenutku vode domovi zdravlja, ambulante i kanalizacija na levoj obali Dunava. Vidim da se ljudi u komšiluku i zgradama organizuju da daju glasove da im se sredi fasada, uradi parkić, napravi dom zdravlja, ambulanta ili kanalizacija u njihovoj ulici“, kazao je Mali.

U okviru projekta stiglo je više od 22.000 predloga, a izabrano je po pet projekata sa najviše glasova na nivou svake opštine i pet na nivou grada.

„Imamo još desetak dana za glasanje, na kraju ćemo podvući crtu i realizovati projekte koju su građani izabrali“, rekao je Mali.

Mali je ranije rekao da je sa opštine Palilula stiglo 4.000 predloga, a da je projekat na nivou grada koji je dobio najviše glasova izgradnja kanalizacione mreže na levoj obali Dunava, koji ima 722 glasa.

Takođe, sugrađani su izrazili želju za više parkova i igrališta za decu, bolji, kvalitetniji i efikasniji javni prevoz, kao i obnovu bolnica i Domova zdravlja.

Za grad sa više parkova i igrališta za decu glasali su i meštani na nivou nekoliko opština, tako da je taj problem prepoznat kod većine Beograđana čiji su glasovi predstavljeni danas.

Pored ozelenjavanja, stigli su i predlozi za sanaciju kolovoza, izgradnju pešačkih staza, kao i prostora za vežbanje na otvorenom,

Dok su meštani Grocke važnim ocenili uređenje groblja, Rakovice gelendere i klupe u parkovima, Zemunci su poželeli uređenije stepeništa na Gardošu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 30°C
Min: 20°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana