Druga konferencija o digitalizaciji u medicini u Beogradu Studio B

DruštvoDrustvo Pocetna 06. 11. 2018. 12:59:09

Druga konferencija digitalne medicine „Budućnost je sada“ biće organizovana 8. novembra u Beogradu. Učesnici konferencije baviće se temama kao što su e-zdravstvo i implementacija integrisanog zdravstvenog informacionog sistema u Srbiji, osetljivim pitanjem dostupnosti korišćenja ličnih podataka, a takođe će se osvrnuti i na uspešno primenjene modele e-zakazivanja elektronskih recepata u EU i zemljama u okruženju.

informatika.jpg-kompjuter-racunar-greb

 

Konferenciju će otvoriti državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, prof.dr Ferenc Vicko koji će učestvovati i na panelu o merama ishoda lečenja pacijenata.

Primena elektronskih recepata u Srbiji je uvedena sredinom godine i prema poslednjim podacima, zahvaljujući ovoj novini, broj poseta lekarima opšte medicine samo zbog propisivanja terapije smanjen je za 20 do 40 odsto. U drugoj fazi implementacije planirano je potpuno povlačenje papirnih recepata iz upotrebe. O ovoj temi govoriće predstavnik ministarstva zdravlja, Nikola Radoman, dok će direktorka sektora za lekove u RFZO, Jelena Milovanović, stručnu i opštu javnost upoznati sa merama ishoda lečenja pacijenata.Vladimir Micieta menadžer IT kompanije koja se bavi medicinskim tehnologijama objasniće kako nove tehnoligije mogu doneti poboljšanja za zdravstevni sistem, kao i za kvalitetniju i efikasniju brigu o pacijentima.

O potencijalima digitalne transformacije zdravstvenog sistema, mogućim uštedama i koristima koje donosi uvođenje digitalizacije u medicini na konstruktivnim panelima mišljenja će razmeniti predstavnici farmaceutske i lekarske komore, domaći i inovativni proizvođači lekova.

Zahvaljujući inovativnim i dostupnim rešenjima, učesnici konferencije imaće priliku putem Zeed wall-a da dožive posebno interaktivno iskustvo i da putem tzv. network cornera razmene mišljenja i ideje.

Konferenciju „Budućnost je sada“ podržali su Ministarstvo zdravlja, Republički fond za zdravstveno osiguranje, udruženje proizvođača inovativnih lekova INOVIA, lekarska i farmaceutska komora.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Delimično oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 13°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana