Ðorđević:Žene u Srbiji poštovane, ima mesta za napredak Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 08. 03. 2018. 12:18:53

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević danas je bio domaćin nacionalne konferencije „Žene iz ruralnih krajeva – ravnopravne građanke Srbije“ sa koje je poručio da položaj žena u Srbiji treba da se poboljša, uz opasku da smo, kada je ova tema u pitanju, nekada „previše kritični“.

8-mart-zene-tanj

foto Tanjug

„Ima mesta za napredak, ali činimo sve i možemo da kažemo da su žene u Srbiji cenjene, poštovane i naš odnos prema njima biće reper drugima kako i na koji način treba da se ophodi prema ženama“, rekao je Ðorđević.

Dodaje, da je jedan od načina za poboljšanje položaja žena donošenje novog Zakon o rodnoj ravnopravnosti „koji će se brzo naći u Skupštini“ i biti najmoderniji zakon.

Ministar je nakon uvodnih reči rekao da će 8. mart iskoristiti kao priliku da pročita nekoliko citata Jovana Dučića i Ive Andrića koji su posvećeni ženama.

„Žena ne zna da poštuje nego da voli, ženi ne treba ni da je vi poštujete nego da je volite, poštovanje za njih znači odsustvo svake ljubavi nešto hladno, iz glave, a ne

nešto preosećajno iz duše…Sve žene vole bogataše, jer je žena uvek sirota. Pametnih se boje…Ona uvek podlegne jačem, a ne lepšem i umnijem, ni boljem i milijem“, naveo je između ostalog Ðorđević.

Svoje izlaganje završio je citatom Ive Andrića da „žena stoji kao kapija na ulazi u i na izlazu ovog sveta“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Magla

Trenutna temperatura -3°C

Magla

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 1°C
Min: -5°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana