Ðorđević:Vlada pokazala razumevanje, red je na radnicima Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 17. 07. 2017. 17:13:12

Vlada je po pitanju Fijata uradila i više od onoga što je mogla, stupili smo u kontakt sa štrajkačkim odborima, organizovali noćni prevoz u saradnji sa gradom Kragujevcom, osigurali da se u februaru dobijaju bonusi za prethodnu godinu, da se zaposle novi radnici kako bi rasteretili one koji sada rade. Vlada je pokazala razumevanje, sad je red na radnike da učine isto, rekao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević.

Aleksinac, 17. jula 2017 - Ministar za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja Zoran Djordjevic govori na konferenciji za novinare nakon sastanka sa direktorima centara za socijalni rad i predstavnicima reprezentativnih sindikata u oblasti socijalne zastite. FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

On je na konferenciji na novinare rekao da je interes pregovaranja sa Fijatom – interes radnika, grada Kragujevca i cele Srbije.

„Sigurno će se naći rešenje, jer je svima u interesu da nastave da rade. Radnici treba da pokažu više solidarnosti i ljubavi za sve građane Srbije i da sednu za pregovarački sto“, naveo je Ðorđević.

Ministar je naglasio da je situacija gora iz dana u dan.

„Nema informacija da Fijat odlazi iz Srbije, ali u privatnom poslu svako gleda svoj interes. Ovo nije dobro ni za buduće investitore koji treba da otvaraju fabrike u Srbiji, naši radnici su poznati kao marljivi i ja se nadam da će se štrajk prekinuti i ovim putem i apelujem da se to desi“, naveo je Ðorđević.

One Response to “Ðorđević:Vlada pokazala razumevanje, red je na radnicima”

  1. ttt kaže:

    I treba da se zna da ljudi ne zele vise da rade za male plate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana