Ðorđević:Bilo je propusta u radu Centra na Novom Beogradu Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 17. 07. 2017. 18:22:20

Vanredni nadzor u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu utvrdio je da je bilo propusta u radu centra, a time će se dalje baviti tužilaštvo, rekao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević.

Aleksinac, 17. jula 2017 - Ministar za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja Zoran Djordjevic govori na konferenciji za novinare nakon sastanka sa direktorima centara za socijalni rad i predstavnicima reprezentativnih sindikata u oblasti socijalne zastite. FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

On je na konferenciji za novinare rekao da su komunikacija sa lokalnim samoupravama i pitanje bezbednosti dve krucijalne stvari kojima će se ministastvo baviti.

Ministar je nakon sastanka sa predsednicima centara za socijalni rad na teritoriji cele Srbije, kao i predstavnicima reprezentativnih sindikata u oblasti socijalne zaštite povodom ubistava žena koja su se desila u centrima za socijlani rad na Novom Beogradu i Rakovici, novinarima rekao da nije dužnost Ministarstva za rad da krivično goni i otpušta i da odluku o smenama zaposlenih u centrima mora da donese lokalna samouprava koja i postavlja direktore centara.

„Smene mora da pokrene lokalna samouprava, niko neće proći nekažnjeno, vanredni nadzor je izvršen nad radom centra za socijalni rad na Novom Beogradu, a nadzor će biti izvršen i u centru u Rakovici kada se za to steknu uslovi, jer se zaposleni u centru koji treba da daju izjave nalaze ne lečenju zbog ranjavanja“, naveo je Ðorđević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana