Ðorđević: Demografska slika se ne može promeniti u jednom danu Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 18. 03. 2018. 10:03:38

Pokazatelji govore da nas u jedom trenutku neće biti i da nećemo imati dovoljno građana da opstanemo kao država, rekao je ministar Ðordević.

Gostujući u Dnevniku RTS, ministar za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu zaštitu Zoran Ðordević je rekao da „želimo da promenimo demografsku sliku Srbije, a to ne može da se promeni u jednom danu“.

„Predsednik (Aleksandar Vučić) je stao na čelo tima iz razloga što je alarmantno stanje“, rekao je Ðordević.

„Mi ćemo imati, pokazuju podaci, 3,5 ili 5,5 miliona stanovnika, neko će misliti pa ima nas dovoljno, ali nama struktura građana u ovom trenutku govori o tome da u jednom trenutku nećemo moći da kao država opstanemo“, istakao je Ðordević.

To je, kako je rekao, upalilo crveno svetlo i predsednik je stao na čelo tima. „Radili smo naporno na tome, imali smo niz sastanaka, predsednik je imao niz sastanaka, bukvalno želimo da promenimo sliku i koliko sutra krenućemo sa tim“, rekao je Đordević.

Radeći na izmeni i dopuni Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom koja treba da stupi na snagu 1. jula predviđena je pomoć za prvo dete od 100.000 dinara.

„Stanje nas je nateralo da neke stvari promenimo, idemo u izmenu i dopunu tog zakona gde ćemo uneti sve ovo što je predsednik govorio, a ostavićemo sebi mogućnost kao što smo i predvideli zakonom da uredbom Vlada još neke stvari u toku svog rada i analize može da podupre ovu borbu protiv loše demografske slike u Srbiji“, rekao je Ðorđević.

Zakon o sprečavanju diskriminacije je u proceduri i biće u širem paketu ali ćemo, kako je istakao ministar, više voditi računa i gledati da majke zaštitimo na svaki mogući način.

Govoreći o borbi protiv sive ekonomije, Ðordević kaže da imamo iznenađujući veliki broj telefonskih prijava rada na crno. Ministar je rekao da je do juče do 20 časova bilo 1.536 telefonskih prijava i 27 mejlova.

U međuvremenu smo uradili provere i na test probi od 19 slučajeva samo dva su bila koja nisu imala uporište i otkriven je veliki broj radnika na crno, dodao je ministar.

„Znači da naši građani prepoznaju opasnost koja ne samo za one koji rade na crno već i prema drugima predstavlja, ali i odgovornost građana prema toj oblasti jer borba protiv rada na crno donosi svima dobit“, rekao je Ðordević za RTS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 12°C

Vedro

Subota
Pretežno sunčano

Max: 19°C
Min: 8°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana