Ðorđević sa udruženjima osoba sa invaliditetom Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 22. 11. 2017. 15:22:24

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević održao je danas sastanak sa predstavnicima 33 saveza udruženja osoba sa invaliditetom sa kojima je razgovarao o finansiranju projekata u 2018. godini.

invalidi04102015.jpg

Ivanka Jovanović, izvršna direktorka Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom, istakla je da su organizacije osoba sa invaliditetom prvi put pozvane da direktno učestvuju u proces pripreme finansiranja programskih aktivnosti za sledeću godinu.

„Ovo je prvi put da su nas pitali koje to kriterijume mi predlažemo da budu podržani kada budemo predavali projekte za finansiranje za narednu godinu, što zaista pohvaljujem i smatram važnim i značajnim“, ukazala je Jovanović.

Prema njenim rečima, na taj način Ministarstvo je pokazalo da uvažava interese i potrebe osoba sa invaliditetom, kao i stratešku spremnost da će u saradnji sa organizacijama raditi na rešavanju pitanja, kako bi se poboljšao položaj osoba sa invaliditetom u našoj zemlji i dostigli EU standardi.

Ministar Ðorđević poručio je da će takvi sastanci ubuduće postati praksa, na kojima će se razgovarati o temama i problemima sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju.

„Mislim da je ovo pravi način kako treba da komuniciraju savezi sa Ministarstvom i uveren sam da ćemo sledeće godine imati mnogo boljih rezultata kada su u pitanju projekti, što će svakako unaprediti rad saveza i poboljšati položaj osoba sa invaliditetom“, precizirao je ministar.

Istakao je da je njihov položaj trenutno zadovoljavajući i dodao da ima još dosta prostora da se unapredi, te da će vlada ispuniti sve planove koje je „zacrtala“ kada je u pitanju položaj osoba sa invaliditetom.

„Mislim da ćemo i ovoj oblasti, kao i u nekim drugim oblastima, pokažati da smo lideri, ne samo u regionu, nego možda i u Evropi“, naglasio je Ðorjdević.

Današnjem sastanku, koji je sazvan na inicijativu ministra Ðorđevića, prisustvovala je i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević, kao i ostali saradnici ministra za rad, boračka i socijalna pitanja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 2°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 5°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana