Zvanični razgovori o migrantskoj krizi Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 19. 08. 2017. 20:07:28

Ministar za rad Zoran Đorđević sastao se sa ambasadorom Pakistana u Srbiji Siedom Adilom Gilanijem, kada je iznet zajednički stav o dijalogu koji je neophodan za rešavanje problema izazavanih mešovitim migracionim tokovima. Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je sa mađarskim kolegom Ištvanom Šimičkim o saradnji u oblasti odbrane, migrantskoj krizi i o zajedničkoj borbi protiv terorizma.

migranti

Đorđević je ambasadoru predložio posetu prihvatnim centrima u Preševu i Bujanovcu, u kojima boravi veliki broj migranata, koji su državljani Pakistana, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Vlada Srbije, kako je rečeno, nastaviće sa odgovornim i humanim pristupom u rešavanju problema izazvanih migrantskom krizom, uz puno poštovanje domaćeg zakonodavnog okvira i međunarodnih konvencija o ljudskim pravima.

U razgovoru je još ocenjeno da saradnju ministarstva sa tom državom odlikuju prijateljski odnosi, a Đorđević je iskazao zainteresovanost za unapređenje te saradnje.

 

Susret ministara odbrane Srbije i Mađarske

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa mađarskim kolegom Ištvanom Šimičkim o saradnji u oblasti odbrane, migrantskoj krizi i o zajedničkoj borbi protiv terorizma

Posle sastanka, održanog u Gradskoj kući u Subotici, Vulin je zahvalio svom mađarskom kolegi na srdačnom i iskrenom odnosu koji Vlada Mađarske ima prema Republici Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 14°C

Vedro

Utorak
Malo i umereno oblačno

Max: 23°C
Min: 12°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana