Đorđević sa ambasadorkom Češke: Dobri bilateralni odnosi Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 11. 08. 2017. 12:51:53

Ministar za rad Zoran Ðorđević i ambasadorka Češke Ivana Hlavsova razgovarali su o mogućnostima za intenziviranje saradnje i unapređenje odnosa u oblastima zaštite ratnih memorijala, socijalne politike, zapošljavanja, socijalnog preduzetništva, kao i u domenu socijalnog osiguranja.

Aleksinac, 17. jula 2017 - Ministar za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja Zoran Djordjevic govori na konferenciji za novinare nakon sastanka sa direktorima centara za socijalni rad i predstavnicima reprezentativnih sindikata u oblasti socijalne zastite. FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

Oni su u razgovoru ocenili da su odnosi Srbije i Češke dobri, kao i da Češka podržava Srbiju na njenom putu ka Evropskoj Uniji.

Ambasadorka Hlavsova je rekla da će Ambasada Češke pružati podršku u svim oblastima koje su od važnosti za unapređenje saradnje dve zemlje, kao što je činila i do sada, a Ðorđević je zahvalio Vladi Češke na pomoći tokom migrantske krize i posebno na podršci za realizaciju projekata zbrinjavanja izbeglica i migranata.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za rad, Ðorđević je naveo da će i u budućnosti na novoj funkciji težiti da se uspostave odnosi i učvrste veze definisanjem novih oblika saradnje u oblastima koje su u nadležnosti ovog ministarstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Pljusak i grmljavina

Max: 24°C
Min: 19°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana