Za Vojsku Srbije predviđeno 70,5 milijardi dinara Studio B

EkonomijaEkonomija Pocetna 04. 12. 2017. 10:42:39

Za Vojsku Srbije predlogom budžeta predviđena su sredstva od 70,5 milijardi dinara, a ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je vojni budžet značajno povećan.

vojska-oficiri-parada

On je naglasio da će pre povećanja plate od 10 odsto od 1. januara, pripadnici Vojske Srbije i čitavog bezbednosnog sektora, dobiti bonus od 10.000 dinara. Kako kaže do kraja ove i početkom naredne godine svaki vojnik dobiće nov komplet unifornmi i čizama.

Govoreći o Danu veterana koji se obeležava 4. decembra, ministar Vulin kaže da je predao inicijativu da to bude Dan ratnika u Srbiji. Komentarišući zahteve boraca koji traže zakon o ratnim veteranima, on je rekao da postoje brojni zakoni koji to regulišu i da je u ministarstvu za rad koje je donedavno vodio, pripremljen nacrt zakona koji je prošao javnu raspravu. „Nakon svakih izbora vi morate ponovo da ulazite u zakonsku proceduru ispočetka. Siguran sam, da će ministar Đorđević nastaviti u tom pravcu. Sva prava naših boraca su predviđena, nijedno nije smanjeno“, zaključio je Vulin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 8°C

Pretežno oblačno

Petak
Oblačno

Max: 10°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana