Donacija Imleka Crvenom Krstu Moja Kravica maslac za socijalno ugrožene Studio B

DruštvoDrustvo Pocetna 22. 01. 2018. 14:40:17

Kompanija Imlek, regionalni lider mlečne industrije, donirala je tonu i po Moja Kravica namaza od maslaca Crvenom krstu Beograd.

Imlek

Društveno odgovorni karakter je već dugi niz godina prepoznat kao značajan deo identiteta Imleka, o čemu svedoče brojne donacije dečijim i ustanovama za socijalno ugrožene. Crveni krst Beograd proslediće ovu značajnu količinu maslaca brojnim institucijama, među kojima su Prihvatilište za odrasla i stara lica, Versko dobrotvorno starateljstvo, Zavod za vaspitanje dece i omladine, Dom za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju u Sremčici i brojnim drugim.

Na evropskom tržištu maslac je sve zastupljeniji zbog svojih nadaleko poznatih blagotvornih svojstava, pogotovo u poređenju sa proizvodima slične strukture, koji nastaju industrijskim postupkom prerade masti i ulja biljnog porekla. Za razliku od njih, maslac se proizvodi od mleka i prisutan je u ljudskoj ishrani vekovima unazad. Moja Kravica namaz od maslaca ima visoku biološku i nutritivnu vrednost, jer sadrži oko dvadeset optimalno izbalansiranih masnih kiselina, bogat je natrijumom, kalcijumom, fosforom i kalijumom,  a predstavlja i važan izvor vitamina A, E i D, kao i karotena.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici da još jednom u nizu društveno odgovornom akcijom pružimo podršku onima kojima je najpotrebnija. Ovoga puta smo odlučili da doniramo oko tonu i po Moja Kravica namaza od maslaca Crvenom krstu Beograd, koji će proizvode rasporediti  i proslediti brojnim institucijama. Moja Kravica namaz od maslaca idealna je i zdrava namirnica preporučljiva u svakodnevnoj ishrani kako dece tako i odraslih”, izjavila je Marija Malović, regionalni menadžer za odnose s javnošću Imleka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 9°C

Pretežno vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 1°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana