Dogovoren početak uspostavljanja saradnje između Beograda i Sankt Peterburga

BeogradBeograd Pocetna 05. 12. 2017. 16:42:40

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević sastao se u Vladi Grada Sankt Peterburga sa prvim zamenikom predsednika Komiteta za međunarodnu saradnju Sergejom L. Markovim, sa kojim je razgovarao o uspostavljanju i unapređenju bilateralne saradnje dva grada. Sagovornici su se dogovorili i o početku uspostavljanja diplomatskih odnosa ova dva grada.

rusija-nikodijev

Ovom prilikom, Nikola Nikodijević istakao je da Vlada Republike Srbije i Ruska Federacija imaju veoma dobre odnose.

– Vlada Republike Srbije neguje tradicionalne prijateljske odnose sa Rusijom, a Beograd želi da unapredi te odnose uspostavljanjem uspešne saradnje i sa Sankt Peterburgom. Kao što je poznato, Rusija i Srbija su prijatelji i saveznici i u tom pravcu želimo i dalje da se krećemo, da učvrstimo naše odnose i da nastavimo sa pozitivnom tradicijom koju gaje naša dva naroda – rekao je Nikodijević.

Svake dve godine, Beograd tradicionalno obnavlja program saradnje sa Vladom Grada Moskve, naveo je Nikodijević, i dodao da je želja da i Grad Beograd ostvari takav odnos sa Sankt Peterburgom.

Predsednik Skupštine Beograda boravi u Sankt Peterburgu na poziv gubernatora Georgija Poltavčenka, sa kojim će se takođe sastati na svečanoj večeri koju gubernator priređuje u čast delegacija koje su prisutne na kongresu „Sankt Peterburg i slovenski svet”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 8°C

Vedro

Petak
Oblačno

Max: 10°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana