Dodik:Umišljeni mirotvorac Mesić opet nosi ustaško odelo Tanjug

RegionRegion Pocetna 06. 10. 2017. 14:07:47

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručioje danas da je „umišljeni mirotvorac Stjepan Mesić opet obukao ustaško odelo koje navlači po potrebi i samo kada treba da napada Srbe i Republiku Srpsku ili drži ustaške govore po Australiji“.

dodikrs

Dodik je to rekao u odgovoru na Mesićevu izjavu „da bi odmah trebalo preseći koridor kad bi Republika Srpska pokušala da se otcepi i da bi to bilo gotovo za par sati“, prenosi RTRS.

„Taj političar, koji je deo prošlosti u svakom smislu i koji je već dugi niz godina ostavljen na smetlištu istorije, u čijoj glavi očigledno vlada oluja, bi ponovo da ratuje i preseca koridore i priziva NATO“, rekao je Dodik.

Prema rečima Dodika, pošto se BiH i u međunarodnim političkim krugovima sve više spominje „kao njen propali eksperiment“, srpski narod, koji iznad svega ceni slobodu, jednostavno ne sme da dopusti da doživi potop u propaloj zajednici.

„Zato i mislim da je pri takvom stanju stvari racionalan dijalog o mogućem mirnom razlazu najbolje rešenje za sve u BiH“, rekao je pDodik.

On je konstatovao da zagovornike ratne opcije, poput „jednog od grobara bivše ?ugoslavije – Mesića“, na svu sreću niko ništa i ne pita, niti bilo ko drži do njegovog mišljenja.

„A što se tiče Mesićevog istomišljenika Valentina Incka i njegovih snova, poručujem mu da ide u svoju zemlju i tamo sanja, jer ne znam šta će više ovde“, zaključio je Dodik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 24°C

Delimično oblačno

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana