Dodik:Opasne spekulacije o paravojnim jedinicama Tanjug

RegionRegion Pocetna 13. 01. 2018. 13:37:50

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik demantovao je danas navode o formiranju paravojnih formacija u Srpskoj i ocenio da je reč o izuzetno opasnim konstrukcijama.

dodikrs

„Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njenih građana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da ‘predsednik Republike Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice’ su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja građana“, saopštio je kabinet predsednika RS.

U saopštenju se ukazuje da se u spornom tekstu ne poziva „ni na jednu proverljivu činjenicu koja bi ukazivala na tačnost navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj“.

Sarajevski portal Žurnal preneo je tekst o tome da pripadnici organizacije „Srbska čast“ navodno formiraju paravojne jedinice.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je juče da obaveštajno-sigurnosne službe BiH raspolažu saznanjima da udruženje „Srbska čast“ radi na formiranju paravojne formacije u Republici Srpskoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 9°C

Pretežno vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 16°C
Min: 7°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana