Dodik:Izetbegović nervozan,jer neće nikakav dogovor sa SR Tanjug

RegionRegion Pocetna 06. 12. 2017. 17:09:31

Predsednik RS Milorad Dodik oštro je danas kritikovao neprimereno ponašanje Bakira Izetbegovića u Beogradu i istakao da je očigledno da politika stabilnosti koju Srbija vodi u regionu nema partnera u Sarajevu.

dodikrs

„Taj događaj danas govori o tome koliko je Bakir Izetbegović sledbenik politike svoga oca, koja je jasno definisana u Islamskoj deklaraciji, koju je Alija davno napisao“, rekao je Dodik za Tanjug.

„Zato Izetbegović pokazuje svoju nervozu i očigledno ne želi da održi konzistentnim nijedan dogovor koji bi mogao da se postigne u saradnji sa Srbijom“, smatra predsednik RS.

„Srbija ostaje, i danas je to pokazano od predsednika Vučića, zemlja regionalne stabilnosti, zemlja koja uvažava region i na taj način svoje kapacitete usmerava na dodatnu stabilizaciju. Ali očigledno da u BiH takva politika Srbije nema partnera“, ocenjuje Dodik.

On ističe i da ponašanje Izetbegovića govori o tome koliko je BiH neorganizovana država i kako funkcionise u procesu odlučivanja.

„U svakom slučaju neprimeren je potez Izetbegovića, da na konferenciji za novinare ingnoriše rezultate dogovora postignute na neposredno završenom sastanku“, rekao je Dodik.

Dodik kaže da je uveren da predsednik Vučić nije ni očekivao drugačije njegovo ponašanje, što je „meni, naravno, poznato“.

„Izetbegović je drugačiji danas, jer nije čekao da se vrati u Sarajevo, nego je to uradio na samoj konferenciji u Beogradu, što daje drugu dimenziju odnosa“, rekao je Dodik istakavši da to samo pokazuje da je BiH nemoguća zemlja, što je već svima poznato.

Nažalost, dodao je, mi koji tamo živimo primorani smo da „živimo tuđe frustacije“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 2°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Susnežica

Max: 5°C
Min: 2°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana