Dodik: Upad u RTS nedopustiv i nanosi štetu Srbiji Tanjug

RegionRegion Pocetna 19. 03. 2019. 11:13:28

Upad grupe demonstranata predvođenih opozicionim liderima u zgradu Radio-televizije Srbije ozbiljna je i nedopustiva stvar, oni koji su to učinili su najveći gubitnici, a time se takođe šalje i loša slika u svet koja može da našteti Srbiji u rešavanju važnih nacionalnih pitanja, izjavio predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

„Postoji neka vrsta pomodarstva da se bezgranično šeta i tako pokazuju građanski stavovi. Koliko razumem, ovde u Srbiji to nije bio problem, problem je kada se to pretvori u nasilje. Srbija nije zabranjivala šetnju kao demokratski izraz, koliko god to bilo pomalo iritantno“, rekao je Dodik za TV Pink.

Kako je ocenio, upad demonstranata u javni servis Srbije, ozbiljna je stvar.

„Ako tako pokazujete pretenziju ka nasilju, onda ste u problemu, i oni koji su to učinili najveći su gubitnici“, rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, kada se upadne u zgradu nacionalne televizije, onda se tu ostaje i ne izlazi, a oni koji su to učinili očigledno nisu imali snagu da to sprovedu.

„Nas zanima snaga Srbije, a ona se ne stiče tako, i time se ne šalje u svet prava slika, tim scenama nasilja kad uđete i blokirate neke od institucija… Mislim da je to neprihvatljivo i najveća šteta za one koje su to organizovali“, rekao je Dodik.

Dodao je da Srbiji nije potrebna ta vrsta slike, niti dešavanja posebno sada kada je u fokusu nacionalno pitanje u vezi s Kosovom i Metohijom.

Treba, kaže, imati u vidu da postoje i oni koji žele da iskoriste takva dešavanja i smanje pregovaračku snagu Srbije.

Upitan o istrazi o stradanju Davida Dragičevića iz Banjaluke, Dodik je ponovio da i dalje misli da je to pitanje za tužilastvo i da ono mora da završi posao u vezi istrage.

„Ja nisam taj koji treba to da radi i dokazuje, moje je bilo da obezbedim logistiku za nesmetan rad tužilastva, da oni to imaju“, rekao je Dodik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 31°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana