Dobit Komercijalne banke 56 miliona evra za deset meseci Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 14. 11. 2017. 16:24:01

Komercijalna banka je ostvarila dobit pre oporezivanja od 6,63 milijarde dinara (56 miliona evra) od januara do oktobra ove godine, što je više od dobiti planirane biznis planom i nastavak pozitivne tendencije u poslovanju.

bgd-komercijalna (1)

Po visini akcionarskog kapitala, Komercijalna banka je i dalje na visokom drugom mestu na bankarskom tržištu, a kada je u pitanju stabilnost poslovanja, banku trenutno karakteriše nadprosečna likvidnost i kapitalizovanost, budući da pokazatelj adekvatnosti kapitala iznosi 27 procenata, što je značajno iznad regulatornog limita koji propisuje Narodna banka Srbije, navodi se u saopštenju banke.

Nivo štednje u banci, na dan 31. oktobra ove godine, iznosio je više od 1,6 milijardi evra, čime je Komercijalna banka još jednom potvrdila dugogodišnju lidersku poziciju na srpskom finansijskom tržištu kada je reč o visini devizne štednje.

„To jasno govori o poverenju građana Srbije u Komercijalnu banku, koja ima više od milion klijenata“, poručuju iz banke.

Komercijalna banka je i jedan od regionalnih bankarskih lidera, jer njenom poslovnom uspehu doprinose i supsidijari – Komercijalna banka Banja Luka i Komercijalna banka Budva.

Komercijalna banka, koja ima sistemski značaj u finansijskom sistemu Srbije, sa uspehom je realizovala reorganizaciju svoje poslovne mreže, koja broji više od 200 ekspozitura i lansirala niz novih usluga, posebno u segmentu digitalnog bankarstva.

Do kraja godine se očekuje nastavak pozitivnih trendova u poslovanju Komercijalne banke, a uspešno i stabilno poslovanje u 2017. godini zasluga je pre svega svih zaposlenih u banci, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Moguć sneg

Max: 4°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana