Direktorat: Vanredni nadzor u „slučaju autističnog deteta“ Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 10. 08. 2017. 16:34:15

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije pokrenuo je, saznaje Tanjug, vanredni ispekcijski nadzor u slučaju autističnog deteta kojem je zabranjeno da uđe u avion za Tivat.

avionstb

Tanjugu je u Direkciji rečeno da će izveštaj kada bude gotov biti prezentovan javnosti.

Sinu istoričara Čedomora Antića na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu u nedelju, 6. avgusta, nije bilo dozvoljeno da se ukrca u avion na letu do Tivta da ne bi, kako je objašnjeno u kompaniji „Er Srbija“ uznemirio ostale putnike.

U kompaniji „Er Srbija“ rekli su za Novosti da žale zbog neprijatnosti kroz koju je prošla beogradska porodica i navode da je „odluka da se mladom putniku ne dozvoli ukrcavanje u avion doneta nakon što je postao veoma uznemiren i počeo da se ponaša agresivnije dok je čekao u redu za prijavljivanje na let“.

Otac mališana, Čedomir Antić, kaže da je odlučio da pravdu potraži na sudu, a ovaj su incident juče kao apsolutno diskriminatorski osudili predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović i Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, kao i mediji i javnost.

Mediji su preneli i da je dečak do sada putovao avionom više puta i da mu nijedna avio kompanija nije zabranila ulazak u avion, niti je postavljala posebne uslove zbog njegovog stanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Sumaglica

Trenutna temperatura 0°C

Sumaglica

Utorak
Oblačno

Max: 2°C
Min: 0°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana