Đilas i Jeremić pokušavaju da preotmu proteste građana Tanjug, Politika

PolitikaPolitika Pocetna 15. 03. 2019. 10:08:02

Advokat Rajko Danilović kaže da lideri opozicije Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i ostali pokušavaju da preotmu proteste od građana, dok se iza građana sve vreme skrivaju.

„To im neće uspeti, jer promene moraju da postoje u političkom biću, a toga nema. Narod nije naivan i to im neće dozvoliti“, rekao je Danilović za današnju „Politiku“.

Podseća da su protesti sastavni deo demokratskog društva i političkog života, jer utiču na vlast i njihov su korektor. Oni iniciraju promene ali, kako kaže, sami po sebi nisu suštinski važni.

Danilović naglašava da je pitanje svih pitanja za Srbiju ulazak u EU, a da tome prethodi još važnije pitanje, višedecenijski problem rešavanja kosovske krize.

„To danas u pravoj političkoj areni odgovorno pokušava da reši (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić , sa namerom da pronađe rešenje za taj veliki problem našeg naroda“, istakao je advokat.

Uprkos brojnim preprekama, ističe, Vučić nije ni jednog trenutka odstupio od ulaska u EU.

„Umesto da u tome ima najširu podršku svih slojeva društva, otpor postaje sve veći. I to, kako na Kosovu, čak i jače, ovde u Srbiji. Rešenje je neminovno, a otpor je posledica i emocija i politike“, dodao je Danilović.

Kakon kaže, uzvikivanjem parola „Kosovo je Srbija“ ne rešava se ništa, problem se samo pojačava.

Upitan kako vidi rešenje pitanja Kosova, on je rekao da bi voleo da se reši dogovorom uz obostrane kompromise, posle čega bi Kosovo kao država postalo deo EU, a verovatno i članica NATO-a.

One Response to “Đilas i Jeremić pokušavaju da preotmu proteste građana”

  1. gej kaže:

    Koje proteste. Vas sajt o tome nista ne pise , a ja samo njega citam. Kako Gospodin Rajko Danilovic zna da lica koja je naveo i ostala lica/koja/ pokusavaju da preotmu proteste a pritom se skrivaju. Kako Gospodin Danilovic to zna…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 30°C
Min: 20°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana