Digitalna nastava u 2.000 učionica u Srbiji Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 28. 08. 2018. 14:58:59

Učenici prvog i petog razreda od septembra će, osim iz klasičnih, papirnih udžbenika, učiti i iz digitalnih, koji se u škole uvode kroz pilot projekat „Digitalna učionica“.

Nastava u digitalnom obliku biće organizovana u 2.000 učionica, a učitelji i nastavnici koji su prijavili na javni poziv Ministarstva prosvete već su prošli obuku.

Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković kaže da su učitelji i nastavnici dobili računare, projektore, da imaju internet, a otkupljeni su i elektronski sadržaji koji će se koristiti u nastavi.

„Pozvali smo najmotivisanije učitelje i nastavnike da se prijave na konkurs i prošli obuku, jer su nam oni ciljna grupa. Sigurni smo da će primenjivati digitalne sadržaje u nastavi, jer žele da rade na najbolji mogući način“, rekla je Nedeljković za Tanjug.

Ona je pojasnila da je više od 15 izdavačkih kuća pripremilo digitalne sadržaje koje će učitelji i nastavnici koristiti u nastavi.

Iz nekih škola za projekat „digitalna učionica“ prijavilo se više nastavnika koji su zainteresovani da nastava bude digitalizovana, iz nekih samo jedan, a bilo je i škola gde se nije prijavio ni jedan učitelj i nastavnik.

Elektronski udžbenici koristiće se u nastavi uporedo sa štampanim, klasičnim udžbenicima.

Direktor Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja Zlatko Glušanović kaže za Tanjug da se digitalni sadržaji uvode u nastavu kroz pilot projekat i da su stručnjaci Zavoda pregledali da li digitalni udžbenik odgovara sadržaju već odobrenog štampanog.

Napravljen je, dodaje, Katalog digitalnih udžbenika u kome se nalazi 40 digitalnih udžbenika za prvi razred i 66 za peti razred.

„Digitalna učionica“ projekat je Vlade Srbije, a sprovodi ga Ministarstvo prosvete.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti