Deportovan u Maroko jedan od napadača na kule bliznakinje Tanjug

SvetSvet Pocetna 15. 10. 2018. 21:05:42

Nemačka je danas deportovala Marokanca, optuženog da je pomagao teroristima u organizovanju napada na kule bliznakinje u Njujorku 11. septembra 2001. godine, a nakon što je odslužio većinu svoje zatvorske kazne, saopštili su zvaničnici.

A helicopter deports takes off from the prison in Hamburg, Germany, Monday, Oct. 15, 2018.  Authorities did not confirm that terrorist Mounir el-Motassadeq was transported to the airport to be deported to Morocco after he was sentenced to the maximum 15 years in 2006 for supporting the Sept. 11 attackers. (AP Photo/Martin Meissner)

 foto Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Munir El Motasadek bio je član grupe radikalnih islamista sa sedištem u Hamburgu i 2007. godine i jedan od dvojice osuđenih za saučešništvo, a bio je osuđen na 15 godina zatvora, prenosi Rojters.

„Dobro je znati da je Motasadek sada van države i da možemo da zatvorimo ovo poglavlje Hamburga“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Endi Grote.

Na fotografijama objavljenim u medijima vidi se muškarac sa povezom na očima koga dvoijica naoružanih policajaca uvode u helikopter, a preneli su i da je prebačen u Frankfurt odakle je deportovan u Maroko.

Tokom suđenja 2007. godine njegovi advokati su tvrdili da on ništa nije znao o napadu, međutim tužioci su naveli da je imao centralnu ulogu u smrtonosnom napadu tokom kojeg je stradalo više o 3.000 ljudi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 11°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 19°C
Min: 9°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana